in , ,

BRÉKING! Íme a brüsszeli „demokrácia”: a rendőrség menet közben fújta le Orbánék brüsszeli konferenciáját (Frissítve)

Alig két órával a kezdés után kedden kivonult a rendőrség a Nemzeti Konzervatív Konferenciára

Alig két órával a kezdés után kedden kivonult a rendőrség a Nemzeti Konzervatív Konferenciára (NATCON) és közölték a szervezőkkel, hogy véget vetnek a rendezvénynek, írja a Politico.

 

 

 

A lap tudósítója úgy hallotta, hogy egy rendőr lehetséges rendzavarásra hivatkozott az egyik szervezőnek. A redőnyt még azelőtt lehúzták, hogy Nigel Farage, a brexitért kampányoló UKIP volt elnöke 11-kor beszélt volna. Az esemény a programja alapján 9-kor kezdődött.

Igazán olyan, mintha egy diktatúra lenne, reagált a lapnak Frank Füredi, az MCC brüsszeli intézetének vezetője, amely a konferencia egyik társszervezője. „Egy technikai okot próbálnak” politikai állásfoglalásra használni, „azt mondták a tulajdonosnak, hogy ha nem állítja le” a rendezvényt, le fogják kapcsolni az áramot.

 

 

Már a helyszínválasztás is nehezen ment, miután az első, majd a második is visszamondta a konferenciát nem sokkal kezdés előtt. Harmadikra a Claridge rendezvényhelyszínen talált otthont az idei esemény, ahol a program szerint többek között Suella Braverman volt brit belügyminiszter, Éric Zemmour francia politikus, holnap pedig Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök és Orbán Viktor is felszólalna.

 

 

 

A Mandiner tudósítója szerint, megy tovább az esemény:

A konferenciát egyébként megállítani – a 444 vagy épp a POLITICO tudósításaiban állítottakkal szemben – nem sikerült, a helyszínen tartózkodó kollégájuk jelenti: Farage előadása lezajlott, e pillanatban Suella Braverman volt brit belügyminiszter beszél, a rendőrség pedig odakint fenyegetőzik.

 

Kovács Zoltán:

Kongassuk meg a vészharangot, Európa! A brüsszeli média- és szólásszabadság a szemünk láttára omlik össze, miközben beszélünk!

 

 

Peter Sweden (Blogger):

A brüsszeli rendőrség utasítást kapott a konzervatívok NatCon-konferenciájának leállítására, amíg Nigel Farage beszédet tartott. A szólásszabadság Európában támadás alatt áll!

Orbán Balázs:

 A rendőrség nem enged be senkit. Az emberek elmehetnek, de nem térhetnek vissza. A küldöttek csak korlátozottan jutnak ételhez és vízhez, amelyek kiszállítását megakadályozzák. Ez az, amit a város polgármestere, Emir Kir célja?

Hidvéghi Balázs:

Felháborító! A brüsszeli rendőrség behatolt a NatCon konferenciára, csak azért, mert a felszólalók konzervatívok. Mi lett Európával?! A szólásszabadságnak győznie kell!!!

 

 

  

 

 

      


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Friss! Most kaptuk a hírt: magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

„Belga vagyok, és ma mélységesen szégyellem magam az országom miatt” – így reagált a nemzetközi és a hazai közvélemény a NatCon ellehetetlenítésére