in

Az RTL elbukott – hamarabb leveszik a képernyőről Sebestyén Balázs féle, a Fal c. műsorát – Andy Vajna Tv2-je szárnyal Stohl Andrással

Ennyi! Az RTL becsicskult

Stohl Piramisa ledöntötte Balázs Falát

 

A kedvezőtlen nézettségi mutatók miatt a tervezettnél kevesebb részt forgatott az RTL A Fal című vetélkedőből. Pedig a csatorna mindent megtett, hogy átcsábítsa A Piramis nézőit.

A Sebestyén Balázs vezette vetélkedő február 5-én indult, egy hónappal a TV2 A Piramis című műsorának december végi debütálása után, és az utóbbi nézettségi számait mindössze néhányszor tudta elérni. Pedig az RTL az óriásplakát-kampányát is arra építette, hogy Balázsé „na­gyobb”. Ám ezek szerint a pikírt megjegyzés kevés volt önmagában a sikerhez.

Saját vetélkedőjüket az indulásakor A Piramissal egy időben adták, és bár az első két napon Ba­lázs műsora nyerte a nézettségi párharcot a teljes lakosság körében, a TV2-produkció fokozatosan erő­södött, és az azóta eltelt időszakban a teljes lakosság, valamint a hirdetői szempontból kiemelt, 18–49 év közötti nézők körében is felülmúlta vetélytársát.

A Stohl András vezette A Piramis februárban (1–20-ig) közel nyolcszázezer nézőjével, a négy­évesnél is idősebbek körében, szinte mindennap meg tudta verni a vele egyszerre képernyőre került RTL-es vetélkedőt, amit megközelítően hatszázhetvenezren néztek. Ezért az RTL Klub a műsor­idôvel kezdett játszani, hogy kedvezőbb helyzetbe hozza A Falat. A két műsor párbajának hetedik hetére a sorozatos nézettségi kudarcok miatt az RTL változtatni kényszerült, átalakította hétköznap esti kínálatát: február 19-től a Fókusz visszakerült a Híradó mögé, vagyis hétköznap esténként 19 órától került adásba, emiatt pedig A Fal fél órával később, 19 óra 35 perctől várta a nézőket.

A lépés érthető volt, hiszen A Piramis akkor teljesített a legjobban, amikor a főműsoridőben a Barátok közt ment ellene. Ám a csatorna a Fókusszal sem tudta megtartani nézőit. Ezért tévés berkekben azt pletykálják, hogy az RTL nagytétényi székházában úgy döntöttek, a tervezettnél ha­marabb leállítják A Fal újabb epizódjainak forgatását, vagyis Se­bestyén Balázs vetélkedőjéből az eredetileg szántnál kevesebb rész kerül majd adásba.

Az RTL Magyarország marketingkommunikációs igazgatójánál, Schiwert-Takács Lászlónál érdeklődtünk, helytállóak-e információink.

– A tavaszi műsorrendbe tervezett mennyiséget leforgattuk, és A Fal készítése már véget ért. Tudomásom szerint annyi adás elkészült, amennyit berendeltek, sőt még eggyel több is, mert a nulladik, próbaepizód annyira jól sikerült, hogy azt is adásba tervezték. Többet azért nem készítettek, mert ilyenkor megvan a döntés lehetősége egy csatornának, hogy akar-e konzervbe dolgozni vagy nem, vagyis tulajdonképpen arról kell határozniuk, mennyit forgatnak előre. Most nem történt ilyen. Már volt példa arra, hogy jó előre elkészítettek valamit, de mivel a televízió-műsoroknak is van szavatossági idejük, azok is meg tudnak porosodni – részletezte a televíziós szakember.

A Piramis megállíthatatlan sikere miatt lapunk úgy tudja, hogy a műsort szinte megállás nélkül forgatják tovább. – A hír igaz, néhány nap múlva újabb adásokat rögzítünk. Nagyon elégedettek vagyunk a műsor eredményével, ezért nem kérdés a folytatás. A játékosfelhívásunkra közel tizenötezren jelentkeztek, ez is az eredeti Piramis népszerűségét bizonyítja – mondta Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója.

A Bors Stohl Andrást arról kérdezte, hogy szerinte miben rejlik A Piramis sikere.

– A játékosok lehetőséget kapnak arra, hogy a tudásuk és a szerencséjük segítségével akár milliomosként távozzanak a TV2 stúdiójából. Eközben a tévé előtt ülő százezrek ugyanúgy próbálják megfejteni a kvízkérdéseket, és szurkolnak a párosnak, akik akár ők is lehetnének. Szívvel és lélekkel készítettük ezt a műsort a kollégáimmal, és úgy vélem, ezt érzik az emberek is, ezért tisztelnek meg minket a figyelmükkel estéről estére. Az én feladatom „csupán” az, hogy tereljem a játék menetét, kíváncsi legyek és értsem a játékosok motiváció­ját egy-egy döntés esetén. Egy két-két és fél órás epizód felvétele alatt óhatatlanul csapattá kovácsolódunk a szereplőkkel, engem is elragad a játék lendülete, ugyanúgy örülök velük, ha sok pénzt gyűjtenek és ugyanúgy bosszankodom, ha milliókat vesztenek. Amikor több tízmillió forintnyi összeg a tét, nem lehet kívül­állónak maradni – értékelt Stohl.
(borsonline.hu)

 

Sebestyén Balázst a magyarság eredete nem érdekli, de a paksi stadion takarítása nagyon fontos!

Ne olvass náci sajtót!