in ,

Szabályosan menekülnek a nézők az RTL Klubról – Nem jöttek be az RTL Klub új műsorai – Tarol a Tv2

A piacvezető csatorna számos új programot indított a tavaszi időszakra

A piacvezető csatorna számos új programot indított a tavaszi időszakra, ám a gyengébb kezdés után sem tudtak ezek a műsorok érdemben javítani.

 

Több új program is megjelent az elmúlt időszakban az RTL Klub kínálatában, így hétfőnként a Cápák között című gazdasági tematikájú tehetségkutató, kedden az Alvilág című krimi, szerdán a Toplista, csütörtökön a Gyertek át…, péntekenként pedig visszatért egy amerikai sorozat, a Doktor Murphy.

Az talán nem teljesen meglepő, hogy a hétfői napon nem sikerült elsöprő erdményeket produkálni. Noha a műfajában a Cápák közt viszonylag erős, és a műsor szempontjából kulcsfontosságú zsűritagok karakteresek, egy alapvetően vállalkozásellenes beállítottságú országban az lenne a meglepő, ha ennél sokkal többen néznék milyen ötletekre vevők a befektetők. Egy kereskedelmi tévének nem feladata az edukáció, az ugyanakkor dicséretes, hogy ezt a maga módján az RTL Klub bevállalta. A Cápák közt számainál jóval meglepőbbnek tűnik, hogy az Alvilág mennyire nem jött be a nézőknek. Tény, hogy viszonylag késői időpontban látható, és a fél 10-es kezdés annó a Barátok közt számait is erősen erodálta.

Ugyanakkor a bűnügyi sorozatra így is rásüthetjük, hogy bukás, hiszen az első epizódot a készülékek előtt ülők 8,7 százaléka nézte, majd a második és a harmadik epizód már csak 7,4 százalékos közönségrátával futott. Más kérdés, hogy a gyengébb számok ellenére is nyeri ezt az idősávot az RTL, mivel a TV2-n futó Legyen Ön is milliomos! a későbbi kezdéssel terített betlinek bizonyult, hiszen döntően 5-6 százalékos közönségaránnyal futott a múlt héten.

Nem jött be az Alvilág (Forrás: RTL Klub)

 Nem jött be az Alvilág (Forrás: RTL Klub)

Szerdán a Toplista sem tarolt, ám a zenés szórakoztatóműsor így is erősebb mutatokkal zárt, mint az egy nappal korábban vetített bűnügyi sorozat. A csütörtök esténként látható Gyertek át… ezeknél jóval magasabb közönségarányt ért el, ám a csatorna átlagától még így is elmaradt Sebestyén Balázs szórakoztató műsora. Az pedig, hogy az esti műsorok közül a pénteki Doktor Murphy teljesített a legjobban, a kórházas sorozat korábbi sikerei alapján nem is olyan vaskos meglepetés.

A TV2-nél a múlt héten egyébként elbúcsúzott a korábban óriási sikereket elérő kvízműsor, a Legyen Ön is milliomos! A Gundel Takács Gábor vezette műsor már január elején sem úgy indult, ahogy azt vélhetőleg a csatorna vezetői várták. Ezt ellensúlyozandó, a sokkal sikeresebb Exatlon műsoridejét jelentősen növelték, a későbbi kezdés pedig végleg betett a szellemi vetélkedőnek. A műsort egy jóval egyszerűbb vetélkedő váltja a héten, a Pénzt vagy éveket. Kasza Tibi műsora anno igen szép számokat produkált, ám később a hasonló tippelő Sztárok és párok blama lett. Így már csak ezért is érdekes lesz, miként reagálnak majd a visszatérésre a nézők.

Maradva a TV2-nél a csatorna a hétvégi időszakban továbbra is filmekkel operál, és még mindig nem tudni, hogy mikor jöhet sajtágyártású műsor. Ezek viszont valamilyen szinten lutri kategóriába tartoznak, hiszen esetenként kevés nézőt érdekel a csatorna kínálata, máskor, mint például a múlt vasárnap kifejezetten erős számokat hozott a TV2 a Baywatch című filmmel, és a kereskedelmi célcsoportban az adó legnézettebb műsora volt.

Ami a hétvégi kínálatot illeti, az biztos, hogy idén a korábbi időszakban megszokott Nagy Duettre hiába várnak tavasszal a műsor rajongói, azt pihentetni fogja a csatorna vezetése, ezt Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója árulta el a Sorozatwikinek adott interjúban. A csatorna vezetője a konkrétumok kapcsán arról beszélt, hogy 2019-ben visszatér az egyik legnagyobb műsoruk, az Ázsia Expressz, mely új helyszíneken megújulva kerül újra képernyőre. Azt is elárulta, nem véletlenül toboroznak játékosokat az Áll az alku műsorába, azt idén folytani fogják. Nem derült viszont ki, hogy a táskanyitogatós műsor még tavasszal visszakerül-e a kínálatba.

Amíg az Exatlon Hungaryt a csatorna műsoron tudja tartani, addig persze nagy kényszerben nincs, hiszen a Palik László fémjelezte ügyességi vetélkedő folyamatosan jó számokat hoz, és ennek révén a hétköznapokon nincs nagy különbség az RTL Klub és a TV2 között. Ha pedig jól sülnek el a hétvégi műsorok, ahogy az ezen a héten is történt, akkor az átlagos mutatókban sem lesz nagy differencia a kereskedelmi tévék között. Más kérdés, hogy az immár harmadik hónapját megkezdő műsort előbb-utóbb le kell majd váltani, az pedig vélhetleg inkább az RTL számára jelenthet előnyt.

 

 

Összefoglalva a 9. hetet, azt láthattuk, hogy a két nagy kereskedelmi csatorna között csökkent a különbség. A csapnivaló vasárnapi nézettség miatt az RTL közönségaránya visszaesett a heti átlagot tekintve is, miközben a TV2 felfele tudott lépni. A 18-49-es korcsoportban főműsoridőben (19-23 óra között) az RTL Klubot átlagosan a készülékek előtt ülők 13,6 százaléka követte, míg a TV2-nél ez az arány 12,2 százalékot tett ki. Ami a kábeltévéket illeti, a F+ 4,9 százalékot ért el, míg a Cool 3 százalék felett (3,1% SHR) tudott maradni. A Viasat3 látványosan gyengült és csak a tévét nézők 1,5 százaléka követte, míg a közszolgálati Duna TV közönségaránya 1 százalékos volt.

(mfor.hu)

Hoppá! Az utca embere küldte el Jakab Pétert melegebb éghajlatra! – videó

Egyre többször vegzálják a Trump-sapkás amerikaiakat