in ,

Apáti Bence – Csáki Judit Kálmán Olgánál

Megtudtuk, mi fér bele a közbeszédbe, és mi alpári.

Csáki Judit és Nyáry Krisztián a hét elején vendégségben jártak Kálmán Olgánál.

Az ilyen vendégségek pedig minden esetben  kiváló alapanyagot biztosítanak a magamfajta botcsinálta publicistának.

Ilyenkor a libamájjal etetett, homáron felhizlalt lakájpropagandista megfőzi a reggeli  kávéját, megropogtatja az alvástól elgémberedett csontjait, majd nekiáll mintegy megírni, hogy a fent nevezett három személy hány baromságot, butaságot, csacsiságot és szándékos hazugságot volt képes belesűríteni a kicsivel kevesebb mint 20 perces beszélgetésbe.

Nem szeretném idejekorán lelőni a poént, de a kedves/nyájas/hűséges olvasóm talán már sejtheti: újabb rekord született.

Zárójel:

Az ilyen “megírások” az esetek egy jelentősebbnek tekinthető százalékában felháborodott és meglepett hápogásokat szoktak eredményezni. Kálmán Olga vendégei, és úgy általában a balliberális oldalhoz tartozó “értelmiségiek” még mindig nem szokták meg, hogy létezik egy másik (jobb)oldal, mely oldalnak vannak médiafelületei, ahol például jómagam is megnyilvánulhatok, és megírhatom, milyen döbbenetesen tájékozatlan, és milyen alpári Csáki Judit.

Zárójel bezárva.

Kálmán Olga, aki – ha ez egyáltalán lehetséges – még a HVG-nél is objektívabb, sok érdekfeszítő témával készült egy jó kis szerda kora esti vitatkozáshoz.

Íme a menü:

Nemzeti konzultáció, Pócs János, Havas és Soros.

Mondanom sem kell: természetesen beszélgetőtársai szerint nincs Soros-terv. Ennek azért némileg ellentmond, hogy a milliárdos úriember minden héten elmondja, újabban magyarul is, hogy milyen tervei is vannak bevándorlással kapcsolatban. Majd elutazik Brüsszelbe, ahol egy háromujjnyi vastagságú vörös szőnyegen Juncker mester megölelgeti, megpuszilgatja, megeteti, megitatja és meghallgatja, mit gondol a bevándorlásról, milyen javaslatai vannak – évi egymilliót vagy ötszázezer migránst kell-e befogadni – és ezen terv megvalósításához mennyi pénzre is volna szüksége.

Soros úr tervét Juncker fura módon szinte szóról szóra felmondja, majd megpróbálja elfogadtatni, illetve megszavaztatni.

A Soros György tervével egyet nem értő országokat pedig kihajítani a Európai Unióból.

De természetesen nincs Soros-terv.

Kálmán Olgáék szerint legalábbis egészen biztosan nincs.

Hagyjuk is, és térjünk rá a menü következő pontjára.

Csáki Judit visszatérő hallucinációja, hogy nincs ellenzéki média, ilyenformán sajtószabadság sem létezhet.

Ezt a visszatérő hallucinációját egyébként heti kétszer van lehetősége elsírni az ellenzéki televíziókban.

A kritikus asszony a hét egyik felében a Hír tévében harcol a gaz és elnyomó fasiszták ellen, a másik felében az ATV-ben fejti ki a betiltott ellenzéki médiára vonatkozó okos és magvas gondolatait.

Mindkét televíziót az egész országban lehet fogni, hiszen az alapcsomag részét képezik. Az Echo tévével ellentétben.

És ha a Népszava, a 168 Óra, a 444, a HVG, a 24.hu, a Mérce és az Azonnali cikkeinek elolvasása után marad egy kis ideje, akkor a Klubrádióba is eltaxizik, hogy ott is elmondhassa: Magyarországon nincs sajtószabadság.

Ezen sorok szerzője nagyon bízik benne, hogy a színházkritikus asszonynak bokros teendői mellett időnként jut ideje színházba is járni, majd megírni az ott szerzett élményeit.

Csáki Judit szerint szegény (hm…) Soros hiába mondja el napi háromszor, hogy milyen csodálatos ember – szemben azzal, amit a kormánypropaganda állít – az nem jut,  nem juthat el az emberekhez.

Csáki Judithoz meg az nem jut el, hogy az RTL Klub és annak ellenzéki hangvételű híradója és háttérműsorai minden háztartásban foghatóak.

(Arról az RTL Klubról beszélünk, ami Soros György öninterjúiról elsőként szokott beszámolni, majd hosszú perceket biztosítani milliós nézettségű híradójában.)

Vagy eljut, és szándékosan hazudik. Nem tudom, melyik a jobb verzió.

Az, hogy fogalma sincs a körülötte levő világról vagy az, hogy szándékosan hazudik róla?

Végül is tök mindegy.

Én tényleg nem tudom, mit gondolnak ezek a régi, demens, ballib öregek? Hogy minden vidéki háztartáshoz odarendelt Orbán egy gépfegyveres TEK-est, aki csőre töltött puskával fenyegeti a TV2-ről az RTL-re kapcsolni szándékozó lakosságot? Vagy, hogy bár fogható az az RTL, ahol Soros György főműsoridőben mosakszik és fényezi magát, de az emberek félelmükben nem mernek odakapcsolni, és csak a TV2 híradóját nézik?

Tényleg nem értem.

És igazából Csákit sem érdeklik az emberek.

A Csáki-féle régiek – akik nem tudnak beletörődni, hogy már régiek – úgy vannak ezzel a demokrácia nevű dologgal, hogy ha a jobboldal kormányoz, akkor az emberek teljesen hülyék, befolyásolhatóak, műveletlenek, nem olvasnak újságot – csak kormánypropagandát –, kár beléjük minden okos gondolat, és egyébként is potenciális fasiszta az összes.

Ha a haverjaik – a szoclibek – kormányozzák a haladás szelével dagasztott, franc se tudja már hányadik köztársaság büszke és szivárványszínűre mázolt hajóját, akkor minden rendben van, az emberek értik –hisz okosak –, miért van szükség kiigazításokra (értsd megszorításokra) vizitdíjra meg IMF-kölcsönökre, valamint nem olyan kicsinyesek, hogy irigykedjenek Gyuriferi A8-as luxuslimuzinjára.

Aztán, ha a haverjaik mégis elvesztik a választásokat, akkor újra életbe lép az első gondolatmenet a hülye emberekről, akik buták, tájékozatlanok, fasiszták, műveletlenek, és nem nézik Csáki Juditot Kálmán Olgánál.

Van benne logika amúgy.

No de vissza a vitához, akarom mondani a közös alomba tartozók nagyon baráti, mindenben egyetértő beszélgetéséhez.

Csáki Juditnak Pócs János röfipörzsölős, viccesnek szánt megosztásával kapcsolatban a közbeszéd romló állapota és az alpári bunkóság jutott eszébe. Amit mi sem bizonyít jobban, hogy Magyarország miniszterelnökét szerencsétlen nyomorultként, illetve szerencsétlen nyomoroncként jellemzi.

Ezt a “nemalpári” minősítést többször is elmondja, mintegy bizonyítékot szolgáltatva annak a megvilágosodásának, hogy a közbeszéd állapota valóban hanyatlásnak indult.

Jómagam azért is szeretem az ilyen Csáki-féle nyavalygásokat, mert mindig bemutatják, hogy a libsi éttermiség, milyen kettős könyvelést használ például a közbeszéd állapotának megmérésére.

A libsi örökaláírókat ugyanis az a legkevésbé sem szokta zavarni, mikor új barátjuk és szponzoruk a férfi hímivarsejt és Orbán Viktor közti összefüggéseket szokta a veszprémi napfelkelte fényénél taglalni. Ahogyan az sem, ha a köztársasági elnököt bajszos szarozza az a több ezer kábult állapotban levő CEU-s egyetemista, akik az Oktogonon szoktak félmeztelenül táncolva buliforradalmat rendezni.

És Csáki Juditot az sem zavarja, ha Csáki Judit szerencsétlen nyomoroncozza Orbán Viktort.

Csáki Judit szerint Orbán Viktort leszerencsétlennyomoroncozni teljesen rendben lévő, progresszív gondolat.

Az belefér a közbeszédbe. Az nem alpári.

A beszélgetés végére aztán megérkezünk Havas Henrikhez.

Csáki Judit annyira felháborodott azon, hogy a jobboldali média megírta a Havas Henrik-ügyet, ellentétben a Simicska és Soros tulajdonát képező ellenzéki médiával, hogy bejelenti – élő egyenesben –, hogy ő azonnali hatállyal a külföldi médiához fog fordulni. Hiszen micsoda – a diktatúrákat idéző tempó az –, hogy több újságíró is fel merészelte hívni, amiatt, hogy elmondhassa, mit is gondol Havas Henrik állítólagos zaklatási ügyeiről.

Döbbenet. Az Észak-Koreai rezsim kegyetlenkedései elbújhatnak az Orbán-rezsim brutális módszerei mögött.

Mindenesetre kíváncsian várjuk, mit fog lépni a nyugati újságírói társadalom ezekre a demokrácia,és szólásszabadság-gyilkos történetekre.

Csáki Judit szerint valószínűleg nem ez egy újságíró feladata, hanem az, hogy minden fórumon Orbánékat támadja, hazugságokat, pletykákat és elferdített féligazságokat terjesszen róluk, de a ballib oldalhoz tartozó Havas Henrik metoo-gyanús ügyeit bojkottálja, illetve hallgassa el.

Izgalmas felvetés.

Legalábbis sok mindent elárul a liberális értelmiség szellemi állapotáról és demokráciafelfogásáról.
(Apáti Bence, 888.hu)

Elhallgatott hírek – 39 milliárd forintos bértámogatás a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához

Az 1%-os Fodor Gabi pártja megszívta. Nem szívhat – A Választási Bizottság nem hitelesítette a fű legalizálásáról szóló népszavazási kérdéseket