in ,

Az 1%-os Fodor Gabi pártja megszívta. Nem szívhat – A Választási Bizottság nem hitelesítette a fű legalizálásáról szóló népszavazási kérdéseket

ciki

Megtagadta öt népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését pénteken a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A kérdések közül egy a határon túli magyarok szavazati jogának megvonására, egy a szakszervezeti vétó visszaállítására vonatkozott, három a kannabisz legalizálásával függött össze.

A határon túli magyarok szavazati jogának megvonását célzó népszavazási kérdést az NVB többek között azért nem hitelesítette, mert egy eredményes népszavazás után módosítani kellene az alaptörvényt, erről azonban nem lehet népszavazást tartani. A szakszervezeti vétó visszaállításával kapcsolatos kérdés az NVB szerint nem volt egyértelmű. A kannabisz fogyasztásának, birtoklásának dekriminalizálásáról szóló kérdéseket arra hivatkozva tagadta meg, hogy végrehajtásuk nemzetközi szerződésbe ütközne. Az orvosi kannabisz-programra vonatkozót pedig azért, mert nem tudható, mi az a program, amelyre hivatkoznak.

Nem lehet népszavazás december 24. munkaszüneti nappá nyilvánításáról sem

Nem gyűlt össze a népszavazás kiírásához elegendő aláírás sem az állami cégvezetők bérplafonja, sem december 24. munkaszüneti nappá nyilvánítása ügyében – állapította meg az NVB. Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a testület ülésén ismertette:

Vágó Gábor volt LMP-s országgyűlési képviselő az állami cégvezetők bérplafonja ügyében kezdeményezett népszavazáshoz legfeljebb 46 875, Bíró Zoltán pedig december 24. munkaszüneti nappá nyilvánításához legfeljebb 70 722 aláírást gyűjtött össze. Az NVB így kimondta, hogy az összegyűjtött érvényes aláírások száma egyik népszavazás ügyében sem érte el a szükséges százezret.

Forrás: MTI; fotó: PS
(pestisracok.hu)

Apáti Bence – Csáki Judit Kálmán Olgánál

A 600 ezer kivándorolt magyar mítosza – még egy balliberális hazugsággal kevesebb. Nem üldözte el az Orbán kormány a magyarokat