in ,

Annyira van kivéreztetve a főváros, hogy közel négyszázmillió forintot költöttek idén tanácsadókra

A Karácsony Gergely vezette főváros nap, mint nap a szűkös anyagiak miatt nyafog

A Karácsony Gergely vezette főváros nap, mint nap a szűkös anyagiak miatt nyafog; a közműcégeknél több száz embert rúgtak ki, miközben igencsak magas fizetésért foglalkoztatnak több mint negyven tanácsadót, akiknek ráadásul beszámolót sem kell készíteniük a tevékenységükről, de zsíros fizetést visznek haza. A fővárosi közműcégvezér milliárdokat érő ingatlanban hajtja teljesen nyugalomban álomra a fejét, a home office számára pedig egyet jelent a jachtozással.

Közérdekű adatigényléssel fordult az Origo a Fővárosi Önkormányzathoz, amelyből kiderült, hogy közel 400 millió forintot költöttek el Karácsony Gergely és helyettesei tanácsadókra ebben az évben. Összesen 54 tanácsadót foglalkoztattak, akik közül 8 fő idén kilépett, de egyiküknek december 31-ig szól a jogviszonya, tehát összesen így is 47 tanácsadójuk van, havonta pedig átlagosan bruttó 636 019 forintot visznek haza. Egy tanácsadó éves szinten tehát több mint 7,5 millió forintot keres. Ami pedig külön érdekesség, hogy tevékenységükről nem kell beszámolót készíteniük. Tavaly egyébként „csak” 41 tanácsadót alkalmaztak, tehát olyan rosszul áll a főváros, hogy idén plusz embereket vettek fel.

 

A KÖZMŰCÉGNÉL LEÉPÍTÉS, A VEZÉRNEK LUXUSÉLET

Bár Karácsonyék előszeretettel hangoztatják, hogy a „kisemberek” oldalán állnak, cselekedeteikből nem ezt látjuk. A közműcégeknél ugyanis hatalmas leépítés volt, több száz alkalmazottjukat tették utcára. Mindeközben a fővárosi közműcégvezér, Mártha Imre egy milliárdokat érő luxusingatlanban él, amit a hírhedt maffiózótól, Prisztás Józseftől vásárolt. Ám ha nem a kacsalábon forgó villájában pihen, akkor csinos hölgyek társaságában jachtozik, amit csak „home officeként” aposztrofál.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Hoppá! Kormánybiztossá nevezték ki Szentkirályi Alexandrát

Kötter Tamás: Márki-Zay addig marad életben, amíg Gyurcsány rajta tartja az oxigén maszkot