in , ,

Agyhalál: Donáth Kacsa Magyarország megbüntetését kéri Brüsszeltől

Donáth Anna arra kéri az Európai Bizottságot, hogy indítson kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen, ha az Országgyűlés megszavazza a szuverenitásvédelmi törvényt.

Donáth Anna arra kéri az Európai Bizottságot, hogy indítson kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen, ha az Országgyűlés megszavazza a szuverenitásvédelmi törvényt. Nem ez az első eset, hogy a Momentum politikusa a magyar kormány ellen kilincsel Brüsszelben.

 

 

Brüsszelhez fordult segítségért Magyarország ellen Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője

Mint azt a politikus egy minapi Facebook-posztban kifejtette, arra kéri az Európai Bizottságot, hogy olvassa át a szuverenitásvédelmi törvényt, a jogszabály elfogadása esetén pedig „a bizottság indítson kötelezettségszegési eljárást, és követelje meg a magyar kormánytól az uniós jog betartását”. Bejegyzésében a Momentum politikusa megfélemlítési törvényként utal a jogszabálytervezetre és sok más mellett lopakodó zsarnokságot, valamint civilek elleni támadást emleget.

 

 

Mégiscsak van pénz Brüsszelben

A civil kifejezés hangoztatása akár sikert is hozhat neki. Elég csak felidézni, hogy Brüsszel korábban 1,4 milliárd forintot küldött hazai kormányellenes, lényegében álcivil szervezeteknek, az akció értelmi szerzője pedig nem más volt, mint maga Donáth Anna.

 

 

A szóban forgó összeget az Ökotárs Alapítvány vezette négytagú konzorcium nyerte el, amelynek további tagja még az Autonómia Alapítvány, a Kárpátok Alapítvány–Magyarország és a Közösségfejlesztők Egyesülete. Nem mellékes, hogy az Ökotárs Alapítvány vezetője 2021-ben egy kormányellenes megmozduláson felszólalt, s Móra Veronika azt hangoztatta, hogy ki kell állni a Stop, Soros! törvényjavaslattal érintett szervezetek mellett. A többi említett szervezet is rendszeres résztvevője az ellenzéki rendezvényeknek.

Momentum vs civilek

De vissza egy gondolat erejéig Donáth Annához! A képviselő 2023 tavaszán a Magyar Hangnak nyilatkozott a Momentum és a civil szervezetek közötti kapcsolatokról, amely alapján az a kép rajzolódik ki, hogy a politikus korántsem önzetlenül igyekszik forrást biztosítani a kormányellenes civileknek. Donáth arról beszélt, hogy „érdekes dolog, hogy mikor hogyan használjuk a civileket” a politikában.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Trombitás Kristóf: nahát, csak nem Gyurcsány-listán indul minden balos? Ja, de!

Harmincszázalékos pártkedvezmény és ötvenes évek a Katona József Színházban