in , ,

Az EU undorító – Ezzel zsarolja Brüsszel Magyarországot Ukrajna miatt

Az Európai Unió a forintot támadja, tönkretenné a munkahelyeket és Magyarország gazdasági növekedését – írja a nyugati média.

 

Újabb zsarolás az Európai Uniótól. Magyarországot gazdaságilag fenyegeti Brüsszel, ha Orbán Viktor megvétózza az ukrajnai segélyt a közelgő EU-csúcson. Erről ír a Financial Times brit napilap.

 

 

A Reuters beszámolója szerint Brüsszelnek már stratégiája van ezzel kapcsolatban, amely kifejezetten Magyarország gazdaságának gyengébb pontjait célozza meg. A terv szerint veszélybe sodornák a magyar valutát, és a befektetői bizalom összeomlását segítenék elő, ez pedig a gazdasági növekedést is veszélyeztetné.

 

A Financial Times szerint ez lenne a forgatókönyv, amennyiben Budapest nem hajlandó feloldani a Kijevnek nyújtott segélyre vonatkozó vétóját – írja az újság az értesüléseire hivatkozva.

A lap szerint a dokumentum kijelenti, hogy ha a február 1-jei csúcstalálkozón nem születik megállapodás, akkor más állam- és kormányfők nyilvánosan kijelentenék, hogy a magyar miniszterelnök nem konstruktív magatartása miatt nem tudják elképzelni, hogy Magyarország hozzájusson az EU-s pénzekhez.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

 

Ha úgy érzed, támogass minket azzal, hogy napi hírértesítőt kérsz! Köszönjük!

A kétes felmenőkkel rendelkező Ungváry Krisztián durván megtámadta Bayer Zsoltot – Szentesi Zöldi László kelt Bayer védelmére

Döbbenet, teljes a hallgatás: így hallgatja el a baloldal a hídpénzbotrányt