in

A Washington Post hasábjain üzentünk a liberálisoknak

Kovács Zoltán kormányszóvivő a The Washington Post című lapban “A magyarok számára Magyarország az első” címmel reagált a újságban április elején megjelent írásra, amely a magyarországi demokrácia helyzetét firtatta

Kovács Zoltán kormányszóvivő a The Washington Post című lapban “A magyarok számára Magyarország az első” címmel reagált a újságban április elején megjelent írásra, amely a magyarországi demokrácia helyzetét firtatta.

Olvasói levelében a kormányszóvivő felidézte az április 12-én A demokrácia haldoklik Magyarországon, a világnak van oka aggódni címmel megjelent írást, amelynek végkövetkeztetését úgy fogalmazta meg a szerző: “vicces, hogy az »ország az első« többnyire azt jelenti, hogy a demokrácia az utolsó”.

Kovács Zoltán emlékeztetett, Magyarországon az április 8-án tartott parlamenti választásokon 70,2 százalékos, 2002 óta a legmagasabb és 2014-hez képest is nyolc százalékponttal magasabb volt a részvételi arány. “A 2016-os elnökválasztásokon a választói részvétel az Egyesült Államokban csupán 55,7 százalék volt, 2012-ben pedig még ennél is alacsonyabb” – állapította meg Kovács Zoltán, majd leszögezte:

Magyarországon a demokrácia él és jól van.”

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A kormányszóvivő további tényeket és adatokat sorolt:

  • a magyarországi munkanélküliség ma 3,8 százalékosra csökkent a 2009-es 11,9 százalékról,
  • a hazai össztermék növekedési üteme 2017-ben 4,4 százalékot ért el, szemben a 2009-es 7,9 százalékos csökkenéssel,
  • 2014 óta a reálbérek 44 százalékkal növekedtek,
  • bevezettük az Európai Unió legalacsonyabb, 9 százalékos társasági adóját, amely élénkítette a beruházásokat.

A választók szeretik ezeket a dolgokat”

– hangsúlyozta.

Felidézve a The Washington Postban megjelent korábbi írást, mely szerint Magyarország “uralkodó pártjának mindössze 48 százalékos támogatottsággal sikerült megszereznie az akadálytalan kormányzáshoz szükséges kétharmados szupertöbbséget”, a magyar kormány szóvivője két korábbi példára emlékeztetett.

Tony Blair és a brit Munkáspárt az 1997-es választásokon a voksok 43 százalékával a parlamenti helyek 64 százalékát szerezte meg, Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke pedig 2008-ban a szavazatok 53 százalékával az elektori testület támogatásának 67 százalékát tudhatta magáénak.

Ez így működik a többségi választási rendszerekben”

– állapította meg Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő végezetül hangsúlyozta: “Orbán Viktor miniszterelnök azért aratott ismét földcsuszamlásszerű győzelmet, mert a választók azt akarják, hogy kormányuk számára az ország legyen az első”.

 

(forrás: Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Agyhalál – Hadházy szerint azzal hibáztak, hogy elindultak a választáson

Helyretette a magyar külügy a magyarokat sértegető Thomas O. Meliát