in ,

A volt szkínhed lett a Lyobbik elnöke – Vona embere, Sneider Tamás lett a Jobbik elnöke

Sneider Tamást választotta elnökké a Jobbik tisztújító kongresszusa

Sneider Tamást választotta elnökké a Jobbik tisztújító kongresszusa – közölte Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője a tanácskozás szünetében.

Sajtóinformációk szerint a választmány 554 érvényes és két érvénytelen szavazatából Toroczkai László 256-ot, Sneider Tamás pedig 298-at szerzett meg, így utóbbi veszi át az identitás vesztett párt irányítását. Sneider Tamás a szavazatok 54 százalékát szerezte meg.

Mirkóczki Ádám tájékoztatása szerint 401 alapszervezet élt a jelölési jogával és 556 küldött jelent meg a kongresszuson. Azt is ismertette, hogy a szavazást megelőzően mindkét jelölt 12 perces beszédet mondott, azelőtt pedig Vona Gábor leköszönő pártelnök tartott egy értékelő beszédet az elmúlt kétéves elnökségi ciklusról.

A Jobbik történetében nem is volt még ennyire éles elnökválasztás”

– értékelt Mirkóczki.

Sneider Tamás

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Ahogyan azt korábban megírtuk, a Jobbik újabb választási vereségét és Vona Gábor háttérbe vonulását követően felerősödtek a konfliktusok a párton belül.

Toroczkai egyértelműen a Vona által megszabott irány ellen, míg Sneider Tamás annak folytatása mellett foglalt állást, akárcsak Gyöngyösi Márton, akit elnökhelyettessé választhatnak.

Mind Sneider Tamás, az egykori szkinhed, mind Gyöngyösi Márton az elmúlt években Vona hű káderévé vált, és egyértelműen a „néppártosodás” mellett áll.

Ennek megfelelően Sneiderék munkáját a jövőben a bukott pártelnök, Vona Gábor segítheti tanácsadóként a színfalak mögött.

Kérdés, hogy a szoros eredmény, valamint az eddig is meglévő személyi és ideológiai konfliktusokra milyen hatással lesz a mostani kongresszusi döntés. Szakértők szerint még a pártszakadás sem kizárható a közeljövőben.

 

(forrás: Bertha László, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Troll: Az apró tömeg Falus Ferenccé változott és nyakon öntötte magát jégesővel

Ifj. Lomnici Zoltán – Nagyvadra megy a kormányzat