in ,

HURRÁ! – Végre van ostoba képviselő a parlamentben!

De jó. :D

Jakab Péter országgyűlési képviselő lett, hiszen a cuki kis Jobbik listán olyan előkelő helyet foglalt el, hogy befújta őt a tavaszi szél az Országházba. Az első felszólalásában megmutatta, hogy még a Jobbik fiókjában sem ő legélesebb kés. Kövér Lászlót idézve: „ostoba”.

A Jobbik szóvivője már a kampányban is bebizonyította, hogy legalább olyan szórakoztató figurája lehet majd a parlamentnek, mint az LMP saját „ápoltja” Hadházy Ákos. Persze Jakab Péter akkor még csak a TV2 reggeli műsorában adott elő egy közepesen gyenge standup-ot.

Most az országnak a házában bizonyította be magáról, hogy „van némi baj a padláson”. Élete első felszólalását így kezdte a cuki szélsőjobb elszabadult hajóágyúja:

Egy kicsit meg vagyok szeppenve. Na nem azért, mert ez az első parlamenti felszólalásom, hanem azért, mert Isten bizony ennyi bűnöző előtt én még nem beszéltem.

Mondjuk erős kezdés, annyi szent. Most tényleg tekintsünk el attól, hogy a képviselők közszereplők, meg attól is, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, ilyen formán valóban ostoba dolog valakit bűnözőnek nevezni, miközben nem az. Vegyük csak a puszta tényt: az ország házában nem lehet valaki ekkora bunkó…

Ahhoz képest, hogy ez az első felszólalása feltűnő modortalanságról és ostobaságról tett tanúbizonyságot. (…) Figyeljen rám képviselő úr! Szeretném felhívni az első felszólalása alkalmával, a figyemét arra, hogy ez egy parlament, egy országgyűlés. (…) Válogassa meg a szavait, mert nem a kocsmában van a jobbikos haverjai között.

Jött a válasz azonnal Kövér Lászlótól, az országgyűlés elnökétől. Egyenes, határozott, világos beszéd. De Jakab Péter nem az a fajta ostoba, aki csak úgy feladja. Ő megy a falig.

Köszönöm szépen a kioktatást Kövér elvtársnak! (…) Gondolhatják, hogy az az én problémám, hogy ilyen emberek előtt kell beszélnem…

Elvtársazás 2018-ban… Jakab Péter amúgy történelem tanár, vagyis pontosan tudnia kell(ene), hogy kik és mikor voltak elvtársak. Amúgy abban meg igaza van, hogy nem az ő problémája, hogy neki ilyen emberek előtt kell beszélnie. A miénk…

Már csak azért is, mert Jakab Péter aztán a hozzászólásában bebizonyította, hogy ő egy egészen más országban él, mint a többség. Olyan szintű szegénységet festett le a képviselő, amilyen nem létezik. Igen, vannak nagyon sanyarú sorsú emberek, de Jakab Péter szavait akár úgy is lehetne érteni, hogy itt mindenki mélyszegénységben él.

Mondjuk, ha az ember a jobbikost hallgatja, akkor abban biztos lehet, hogy lelki szegények vannak köztünk, de sebaj, mert tudjuk, hogy övék a mennyek országa.

No, de aztán jött Tállai András államtitkár, aztán szépen helyretette a képviselőt.

A leírt interpelláció szövegét kell elmondani a házszabály szerint a parlamentben és nem azt, ami eszébe jut.

Szóval házhoz ment néhány mértes pofonért Jakab Péter. Aki olyan ostoba, hogy erre nincs felkészülve az meg is érdemli a maflásokat. Ez volt az első felszólalása, eddig mindenesetre Hadházy-díjas.

(forrás: Kecskés István, ezatuti.blogstar.hu)

Sebastian Kurz: Nem működhet az a modell, amely szerint egy bevándorló számos országon áthaladva válogat azon európai tagállamok között, ahol menedékkérelmét be kívánja nyújtani

Így tesz rendet Kövér László a Parlamentben (videó) – Tanítani kellene