in ,

HOPPÁ! – Dúró nem akarja Vona embereinek adni a mandátumát

A Jobbikból kizárt képviselő a Facebookon írt egy hosszabb bejegyzést

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Jobbik kizárta soraiból Dúró Dórát, amiért Toroczkai László mellé állt. Akkor úgy tűnt, Dúró minden további nélkül elfogadja a döntést.

Szerdán azonban érdekes bejegyzést tett közzé a Facebookon, melyben arról ír, hogy a mandátumát csak radikális képviselőknek adná oda, olyanoknak nem, akik Vona Gábor embereinek számítanak.

Lemondok mandátumomról, ha azt Toroczkai Lászlónak adják, vagy egy másik olyan jelöltnek, aki hűen képviseli a kongresszus 46%-ának akaratát, de a frakció további elszakadását a párttól nem támogatnám azzal, hogy Vona Gábor egy újabb emberének adjam át a helyem”

— kezdte a bejegyzésében a képviselő.

Dúró Dóra arról is ír, hogy koncepciós eljárásnak és leszámolásnak tartja azt, ahogy vele bánt a pártja. A bejegyzés végén a képviselő egyértelművé tette, hogy csak akkor mond le önként a mandátumáról, ha azt Toroczkai vagy valaki olyan kapja meg, aki Toroczkait támogatja.

Amennyiben az elnökség nem hajlandó Toroczkai László vagy más, a kongresszus 46%-ának akaratát hűen képviselő jelöltnek adni mandátumomat, akkor annak végső sorsát a június 23-ai gyűléstől teszem függővé.”

Ez egy újabb szögnek tűnik a Jobbik koporsójában, a párt egyre közelebb van ahhoz, hogy szétessen. Toroczkai László kizárását Gyöngyösi Márton egy korábbi műsorban szinte már tényként kezelte, Dúrót pedig csak azért zárták ki, mert Toroczkait támogatta.

Mint ismert, Toroczkai László Mi magunk néven alapított egy platformot a Jobbikon belül. Ezt a párt vezetése nem nézte jó szemmel, sőt úgy tűnik, ez a párt szakadásához is vezethet.

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

NEM STADION – Megkezdte az M86-os továbbfejlesztését a Colas

Meghalt Tulipán. :(