in , ,

A vénember próbálta meggátolni Várhelyi Olivér jelölését

A FIDESZ VIZSGÁLNÁ A SPEKULÁNS HAZÁNK ELLENI AKCIÓIT

The silhouette of Georges Soros of the Soros Fondation, is pictured as he speaks to the media at the World Economic Forum in Davos, Switzerland, Wednesday, Jan. 25 ,2012. The overarching theme of the meeting, which will take place from Jan. 25 to 29, is "The Great Transformation: Shaping New Models".(AP Photo/Michel Euler)
A Fidesz kezdeményezésére a nemzetbiztonsági bizttság pénteki ülésén is téma lesz Soros György akciója, amellyel megpróbálta megakadályozni, hogy a magyar uniós biztosé legyen a bővítési és szomszédságpolitikai portfólió. Soros a kapcsolatait kihasználva akart lobbizni a német kancellárnál, ám nem járt sikerrel, Várhelyi Olivér viheti a jövőben az említett területeket.

– Nyilvánvalóvá vált, hogy személyesen a bevándorláspárti milliárdos, Soros György áll a magyar biztos elleni támadások mögött – nyilatkozta tegnap Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

A politikus a Magyar Nemzet azon értesüléseire reagált, hogy november elején Soros György felhívta telefonon a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) elnökét, Daniela ­Schwarzert, és azt kérte tőle, járjon közbe Angela Merkel német kancellárnál azért, hogy ne a magyar biztosjelölt kapja a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót az új Európai Bizottságban.

 

 

Böröcz szerint Soros Györgynek nem mindegy, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes kormány által jelölt uniós biztos tárgyal a nyugat-balkáni országok vezetőivel az EU bővítéséről, hiszen ez egy fontos migrációs útvonal, és a balkáni országok együttműködése esetén hatékonyan meg lehet állítani egy esetlegesen útnak induló újabb migránsáradatot.

Böröcz kiemelte: a Fidesz a teljes nyilvánosság híve, és arra kéri a kormányt, adjon tájékoztatást a nemzetbiztonsági bizottságban Soros György Magyarország ellen folytatott tevékenységéről.

Lapunknak nyilatkozott Halász János, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke is. – Felháborító és Magyarország biztonságát veszélyeztető ügyről van szó – közölte. Elmondta, hogy felveti a témát a bizottság pénteki, zárt ülésén, ahol egyébként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tart éves beszámolót, valamint az Információs Hivatal vezetőjének éves tájékoztatója is elhangzik.

Tegnap írtunk arról, hogy a milliárdos spekuláns közölte Daniela Schwarzerrel, a DGAP elnökével: végzetes veszélyt jelentene az európai integráció egész külső hitelességére, ha a magyar kormány delegálna tisztviselőt a bővítési és szomszédságpolitikai biztosi posztra. Soros a véleményét azzal támasztotta alá, hogy szerinte Orbán Viktor magyar kormányfőnek túl szoros és az unióra nézve kockázatos a kapcsolata az oroszokkal és a törökökkel. Schwarzer információink szerint visszautasította Soros György kérését, mondván: „Ez nem így működik.”

Az ilyen beavatkozási kísérlet, különösen németországi vonalon nem szokatlan Sorostól és embereitől. Korábban a Jerusalem Post izraeli lap nyomán a magyar sajtó is beszámolt arról, amikor a milliárdos spekuláns a német autógyárak segítségével gyakorolt volna nyomást a magyar kormányra.

Az izraeli lap 2018 márciusában olyan hangfelvételek birtokába jutott, amelyeken Dénes Balázs, a Civil Liberties Union for Europe (CLUE) Soros-szervezet ügyvezetője arról beszél, hogyan lehetne nemzetközi nyomást helyezni Magyarországra, hogy a külföldről finanszírozott civil szervezetekre vonatkozó törvényt megváltoztassák. – Keményen dolgozunk.

Egy agytröszt képviselőjével találkozom a héten, ez egy olyan szervezet, amely komoly befolyással bír a német kormányra, a német külügyminisztériumra, elviszem nekik a törvényszöveg másolatait, amelyet épp most fordíttattam le magyarról, és elmagyarázom nekik, hogy mit kell tenniük a törvény ellen – mondta Dénes.

A CLUE ügyvezetője kiemelte: „Németország a német befektetők és a cégek miatt egy nagy befolyással bíró játékos Magyarországon. Szóval ha a német külügyminisztérium akar valamit, akkor megszerzi, vannak erre eszközeik” – hallható a felvételeken.

(Bácskai Balázs, magyarnemzet.hu)

Oszd meg másokkal is!

Nyílt levél Karácsony Gergelynek – Hol az ígért 20 ezer Forintos fűtési támogatás????????????

Bréking! Visszahívták a kokós Lacknert! Tehát felismerték végre??? – Videó