in ,

A szutyok Ryanair is megy a levesbe! 300 milliós bírságot kapott

A cég tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat.

„Fejlemény Ryanair-ügyben” – ezzel kezdte hétfő reggeli posztját Varga Judit igazságügyi miniszter. Június 10-én Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a Ryanair-DAC légitársasággal szemben az extraprofit-különadó áthárítása témájában.

Kiderült, a fogyasztóvédelmi hatóság jogsértést állapított meg, ugyanis

a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat.

A fogyasztóvédelmi bírság összege: 300 millió forint. „Ahogy a Kormány megígérte, meg fogjuk védeni a magyar embereket és az extraprofit-különadó áthárítása esetén minden esetben fogyasztóvédelmi vizsgálatot fogunk indítani” – írta Varga Judit.

Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak.

Az extraprofit-különadó megkerülését vagy áthárítását fogyasztóvédelmi vizsgálattal és bírsággal fogjuk büntetni a továbbiakban is!” – tette hozzá a tárcavezető.

 

 

 

(mandiner.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

Hol a DK-s pofátlanság határa? Szórakozóhelyek, éttermek és bárok is szerepelnek a célállomások között a Nemes László, Pesterzsébet DK-s alpolgármesterének önkormányzati taxikártyájával fizetett utazások között

„Átlépték a vörös vonalat”: egyetért a bírsággal a Ryanairt feljelentő, a Földi László által vezetett alapítvány, a Védett Társadalom Alapítvány