in ,

A szankciók (fordítva) működnek – Összeomlik a német társadalom – A németek többségének súlyos gond a drágulás

A ZDF országos közszolgálati televízió megbízásából készített közvélemény-kutatás szerint Németország lakossága az energiaellátás biztonsága körüli kérdéseket és az árak meredek emelkedését tartja a legégetőbb problémának.

Ezt jelzi az is, hogy a júliusban regisztrált 40 százalékról 57 százalékra emelkedett mindazok aránya, akiknek súlyos gondot okoz a drágulás, és 60 százalékról 42 százalékra süllyedt az árak emelkedésével komolyabb nehézség nélkül megbirkózók aránya.

Ugyanakkor a németek döntő többsége az energia rohamos drágulásával együtt is stabilan kiáll az orosz támadás ellen védekező Ukrajna támogatása mellett. A ZDF Politbarometer nevű felméréssorozatában a júliusi 70 százalék és az augusztusi 71 százalék után a megkérdezettek 74 százaléka válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy “folytassuk-e Ukrajna támogatását annak ellenére, hogy egyre drágább az energia nálunk”, Németországban.

 

Az Oroszország indította háborúban védekező kelet-európai ország támogatását elutasítók aránya sem változott számottevően az utóbbi hónapokban. A júliusi 22 százalék és az augusztusi 20 százalék után szeptemberben is 20 százalék gondolja azt, hogy az energia árának csökkentése érdekében fel kell hagyni Ukrajna támogatásával.

Megosztottság mutatkozik viszont abban a hetek óta tartó vitában, hogy kell-e teljesíteni a német gyártmányú harcjárművek szállítására vonatkozó ukrán kérdést. A lakosság 47 százaléka szerint teljesíteni, 43 százalék szerint elutasítani kell ezt a kérést. A kormánypártok táborában és a legnagyobb ellenzéki erő, a CDU/CSU pártszövetség bázisában a többség teljesítené Kijev kérését. A kormányzó szociáldemokratáktól (SPD) balra álló ellenzéki Baloldal és a jobbközép CDU/CSU-tól jobbra álló, ugyancsak ellenzéki Alternatíva Németországnak (AfD) szavazóinak többsége nem adna német harckocsikat az ukrán hadseregnek.

A TÖBBSÉG HISZ AZ UKRÁN GYŐZELEMBEN

Ugyanakkor a német lakosság egyre nagyobb része bízik abban, hogy az ukránok sikeresen megvédik hazájukat. Az augusztusi 26 százalékról 42 százalékra emelkedett mindazok aránya, akik szerint Ukrajna visszaveri az orosz támadást, és 59 százalékról 41 százalékra süllyedt azok aránya, akik szerint Oroszország győz az Ukrajna ellen indított háborújában.

A felmérést a Politbarometer kutatásokat az 1977-es kezdetektől készítő mannheimi közvélemény-kutató intézet, a Forschungsgruppe Wahlen végezte el, szeptember 27-től 29-ig, 1355 ember megkérdezésével, az adatok a választókorú népességre reprezentatívak.

 

 

(pestisracok.hu)

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Milyen igaz! Szijjártó Péter: az Európai Parlament önmagában véve egy vicc

Pulai szerint mélyrepülésben a Fidesz – Időközi választások: átütő kormánypárti sikerek