in

Pulai szerint mélyrepülésben a Fidesz – Időközi választások: átütő kormánypárti sikerek

TÖBB HELYEN JELÖLTET SEM TUDOTT ÁLLÍTANI AZ ELLENZÉK AZ IDŐKÖZI VÁLASZTÁSOKON

Csaknem 80 százalékos hatékonysággal tarolt a Fidesz–KDNP az április 3-a óta megtartott időközi választásokon. Budapesten eddig nyolc körzetet hódítottak vissza a baloldaltól a kormánypártok.

 

A tízezer fő feletti településeken összesen 41 választást tartottak április 3-a, az országgyűlési választások óta. A Fidesz–KDNP 34 helyen indított jelöltet, 27 választáson pedig nyertek is a kormánypárti indulók. A baloldali pártok jelöltjeit öt helyen választották meg, kilenc helyen pedig függetlenek győztek. Persze voltak olyan függetlenek is, akiket támogattak pártok: a Salgótarjánban nyertes jelölt plakátján a baloldali pártok logói szerepeltek.

Budaörsön Fidesz-közeli független jelölt nyert, Szolnokon a fideszes polgármester jelöltje, Békéscsabán pedig a megválasztásakor Fidesz által is támogatott polgármester jelöltje győzött.

Ezzel együtt is azt jelentik ezek a számok, hogy 79 százalékos hatékonysággal húzták be a jobboldali jelöltek az időközi választásokat április óta, Budapesten eddig nyolc olyan önkormányzati egyéni választókerületet hódítottak vissza a baloldaltól, amit 2019-ben még simán megnyert a hatpárti összefogás. A pesti oldalon a VII. és VIII. kerületben, valamint a Kertvárosban (XVI. kerület) és Zuglóban (XIV. kerület) nyertek kormánypárti jelöltek korábbi balos körzetekben. Budán pedig Budafokon (XXII. kerület), Óbudán (III. kerület), Újbudán (XI. kerület) és a Várnegyedben (I. kerület) győztek a Fidesz–KDNP jelöltjei.

Emellett a kormánypártok nyertek Egerben, Szegeden, Dunaújvárosban és Miskolcon is.

Mint ismert, mind a négy megyei jogú városban baloldali polgármestert és képviselő-testületet választottak 2019-ben. Ugyanez volt a helyzet kisebb településeken is. Szentendrén, Szigetszentmiklóson is ellenzéki színezetű a településvezetés. A két Pest megyei településen ennek ellenére fideszes önkormányzati képviselőket választottak a korábbiak helyére. Mindkét helyen több mint 60 százalékos eredményt értek el a fideszes jelöltek.

 

 

A baloldali pártok bénultságát jól mutatja, hogy voltak olyan tízezer fő feletti települések, ahol nem is állítottak jelöltet.

Így például a keszthelyi polgármesteri tisztségért senki nem indult a Fidesz–KDNP jelöltjével, Manninger Jenővel szemben. Egerben sem sikerült a baloldali pártoknak jelöltet állítaniuk, és Esztergomban sem próbálkoztak. Utóbbi helyszínen a Fidesz jelöltje a voksok több mint 85 százalékát begyűjtve nyert az időközi önkormányzati választáson.

Vasárnap választások
Most vasárnap négy településen tartanak időközi önkormányzati választásokat. A Békés megyei Hunyán új képviselő-testületet és polgármestert választanak, miután az előző grémium feloszlatta magát. A Pest megyei Zebegényben és a Komárom-Esztergom megyei Dunaalmáson pedig új településvezetőt választanak, mert a korábbi polgármesterek lemondtak pozíciójukról. Budapesten a II. kerületben tartanak időközi önkormányzati képviselő-választást, a 2. számú egyéni önkormányzati választókerület 2019-ben megválasztott DK-s képviselője, Tompa János ugyanis elhunyt.

 

(KREFT-HORVÁTH MÁRK, magyarnemzet.hu)

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

A szankciók (fordítva) működnek – Összeomlik a német társadalom – A németek többségének súlyos gond a drágulás

Hivatalos. Csaló baloldal: jogszerűtlenül kampányolt a II. kerület baloldali polgármestere az időközi választások során