in

A magyarországi zsidók érdeke is Orbán Viktor győzelme

Riasztó, hogy Magyarországon megvalósulhat a radikális jobboldal és a baloldal összefogása

Riasztó, hogy Magyarországon megvalósulhat a radikális jobboldal és a baloldal összefogása – írta a Figyelő oldalán megjelent véleménycikkében Eli Hazan. A kormányzó izraeli Likud párt külügyi igazgatója szerint Orbán Viktor és a Fidesz győzelme az egyetlen dolog, ami megakadályozhatja, hogy Magyarország a nyílt, intézményi antiszemitizmus útjára lépjen.

Április 8-án a magyar állampolgárok az urnák elé járulnak az országgyűlési választások alkalmából. Ez egy olyan sorsdöntő választás, amely révén Magyarország a nyílt, intézményi antiszemitizmus felé vezető útra kerülhet. Az egyetlen dolog, ami ezt megakadályozhatja, az Orbán Viktor és a Fidesz győzelme. Ez nemcsak a magyarországi zsidók, hanem Izrael, valamint minden antiszemitizmust elutasító ember érdeke is.

– írta  Eli Hazan a Figyelő oldalán megjelent véleménycikkében.

A Likud párt külügyi igazgatója hozzátette: a Soros által támogatott szervezetek Magyarország, Izrael és más nyugati nemzetek biztonságát veszélyeztetik, és megnehezíthetik ezen országok számára, hogy megvédjék állampolgáraikat a fenyegetésektől. Ezért Izraelnek, Magyarországnak és a többi államnak közös érdeke fűződik a Soros elleni küzdelemhez

Ma Magyarország egy korábban elképzelhetetlen forgatókönyvvel néz szembe: az antiszemita Jobbik szövetséget kíván létrehozni a baloldali pártokkal annak érdekében, hogy megakadályozza Orbán Viktort a kormányalakításban

– olvasható a cikkben.

Eli Hazan emlékeztet: a Jobbikot azért alapították 2003-ban, hogy „valódi alternatívát kínáljanak a szélsőjobboldali választóknak”, miután egy másik szélsőjobboldali párt népszerűsége megcsappant. 

 Számos példa bizonyítja a Jobbik antiszemitizmusát. Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője arról beszélt: „Mint nemzeti radikális párt képviselője kötelességemnek érzem elmondani, hogy nyilván a zsidó gazdasági és politikai befolyás azért juthatott idáig, mert húsz éven keresztül a Jobbikot leszámítva az összes politikai párt, meg az összes kormány ehhez asszisztált.” Vona Gábor, a párt vezetője azt mondta, hogy ha megtudná, hogy zsidó, azonnal lemondana a pártelnöki tisztségről

– írja Likud párt külügyi igazgatója. Hozzáteszi: “Gyöngyösi Márton a Jobbik képviselőjeként 2012-ben azt javasolta, hogy írják össze a zsidó származású embereket a magyar politikában, mert állítása szerint ők nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek az ország számára”. Hazan szerint riasztó, hogy Magyarországon megvalósulhat a radikális jobboldal és a baloldal összefogása.

Eli Hazan óva inti a baloldaldali pártokat attól, hogy összefogjanak a Jobbikkal, hiszen szerinte a Jobbik megváltozott felszíne nem utal valódi fordulatra, csupán politikai átalakulásra. Úgy véli, ha ezt a magyroroszági zsidók nem veszik tudomásul, akkor a Jobbik felemelkedését támogatják.

Magyarországnak mintegy 100 ezer főből álló, kiterjedt zsidó közössége van, amelynek nagy többsége a közvélemény-kutatások szerint a baloldalt támogatja. Úgy tűnik azonban, a magyar baloldal nem érti meg, hogy a cél nem mindig szentesíti az eszközt.

– írja.

Forrás: Figyelő; Fotó: Mandiner
(pestisracok.hu)

100+1 ok, amiért a Fideszre szavazok

Brigitte Bardot a muszlimok terrorja ellen – A filmcsillag nyilvánosság elé állt bevándorlással kapcsolatos véleményével.