in

A Fidesz jelöltje lett polgármester Méhkeréken

Tát Margit (Fidesz-KDNP) lemondott polgármestert választották újra a döntő többségében románok lakta, békés megyei Méhkeréken vasárnap tartott időközi választáson.

Major Ágnes jegyző az MTI-nek elmondta: összesen 1190-en voksoltak, ami a választásra jogosultak 67,44 százaléka. Tizenhat szavazat volt érvénytelen. Tát Margit 805 szavazatot kapott; Gherman Sámuel 349-et, Gherasim Dániel pedig 20-at.  Mindketten függetlenként indultak. 

Az időközi választás kiírására azért volt szükség, mert a települést 2010 vezető Tát Margit február végén lemondott posztjáról, miután a Gyulai Törvényszék február 9-én jogerős ítéletben költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ügyben összesen nyolc vádlott a költségvetést 2013. szeptembere és 2015. októbere között több mint 30 millió forinttal károsította meg a bíróság jogerős ítélete alapján.

Közösségi oldalán Tát Margit úgy fogalmazott:

Köszönöm a bizalmat! A tőlem megszokott lendülettel, munkával hálálom meg.”

Tát Margit jogszabályi értelmezések és belügyminisztériumi állásfoglalások alapján azért indulhatott újra jelöltként, mert végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll; illetve mert az időközi választással új tisztség keletkezik, méltatlanság pedig új tisztségre nem mondható ki.

(MTI)

 

 

Add tovább!

A szlovének ezt benézték: Szlovéniában megrohamozták a benzinkutakat, az új kormány június 21-től megszünteti az ársapkát

Nyert a Fidesz jelöltje Marcaliban