in

A kormány minden nyugdíjasnak biztosít 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt – Az RTL azonnal betámadott

A kormány az elmúlt évhez hasonlóan az idén is minden nyugdíjasnak, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülő polgárnak biztosít 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

A kormány minden nyugdíjasnak biztosít 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt

 

A kormány az elmúlt évhez hasonlóan az idén is minden nyugdíjasnak, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülő polgárnak biztosít 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

Balog Zoltán elmondta:

mintegy 2,7 millió ember részesül a juttatásban, mindazok, akik 2017 decemberéig nyugdíjba mentek vagy mennek;

a juttatást a stabil pénzügyi helyzet, a jó költségvetési gazdálkodás és a gazdasági növekedés teszi lehetővé.

Fotó: Bartos Gyula/EMMI

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a nyugdíjkiegészítéssel és nyugdíjprémiummal növelt novemberi nyugdíjak postázása jelenleg is zajlik, és közölte: november 24-én megkezdődik az Erzsébet-utalványok postázása is.

Az utalványt várhatóan még a karácsonyi ünnepek előtt kézhez kapja minden belföldi nyugdíjas

– tette hozzá.

Balog Zoltán közölte: a miniszterelnök javaslatára a kormány döntött arról, hogy idén is biztosítja nyugdíjasoknak a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt. Ezzel a gesztussal is

szeretnék kifejezni, hogy megbecsülik az időseket

és szeretnének ilyen módon is hozzájárulni az ünnepi készülődéshez, vásárláshoz.

Fotó: Bartos Gyula/EMMI

Mint kifejtette, az utalványt mindazoknak biztosítják, akik 2017 novemberében vagy decemberében öregségi nyugdíjat, özvegyi nyugdíjat vagy más nyugdíjszerű ellátást, például szülői nyugdíjat, árvaellátást, baleseti hozzátartozói nyugellátást, korhatár előtti ellátást, rokkantsági ellátást, rehabilitációs ellátást, baleseti járadékot, fogyatékossági támogatást kaptak. A jogosultak pontos köre a szerdán megjelenő kormányrendeletben olvasható.

A juttatás feladója Magyarország kormánya, az utalványokat pedig a Magyar Államkincstár (MÁK) a Magyar Posta segítségével kézbesíti – mondta Balog Zoltán.

Fotó: Bartos Gyula/EMMI

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára arról szólt:

az idén várható 4,1 százalékos gazdasági növekedés lehetővé teszi, hogy valamennyi generáció anyagi megbecsülését növelje a kormányzat.

Vagyis ki szeretnék fejezni megbecsülésüket a nyugdíjasok iránt is a nyugdíjkiegészítéssel, a nyugdíjprémiummal és egyszeri juttatásként a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalvánnyal is – mondta a politikus.

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a Sajtószobában.

(MTI)

 

(kormany.hu)

Libsik által elhallgatott hírek: százezrek vettek részt eddig a Határtalanul! programban

Durván lebuktak a lengyeleket betámadó magyar politikusok – árulók!