in , , ,

Durván lebuktak a lengyeleket betámadó magyar politikusok – árulók!

Lelepleződtek azok a magyar EP-képviselők, akik szerint jogos Lengyelország megregulázása

Népek Európája - Szociális Európát és Szociális Magyarországot címmel összbaloldali "Elég volt!" fesztivál a Transform! Hálózat magyar tagozata szervezésében. A rendezvény pódiumbeszélgetésein részt vesz többek között Tamás Gáspár Miklós, Hegyi Gyula, Szigeti Péter, Scheiring Gábor, Istvánffy András, Szöllősi Istvánné és Vajnai Attila. (A rendezvényen több párt is sátrat állít - MSZP, MMP2006, MSZDP, PM), a programokon részt vesz több szocialista politikus is. 13.45-kor sajtótájékoztatót tart Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja, országgyűlési képviselő Orbánék referenciái címmel (a Műcsarnok és a Homokóra között, az MSZP-sátor előtt) (Tóth Imre Miklós, az Éhségmenet szervezője egy új kezdeményezéssel lép a nyilvánosság elé.) (Részletes program: http://www.magyardiplo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1255)

Lelepleződtek azok a magyar EP-képviselők, akik szerint jogos Lengyelország megregulázása

 

Lengyel testvéreinket szerdán megtámadták a brüsszeliták. Soraikban sajnos magyar képviselők is masíroznak.

 

Niedermüller Péter, a határon túli magyarok szavazati jogát megvonni kívánó Demokratikus Koalíció EP-képviselője arra figyelmeztetett, hogy a jogállamiság az EU legfontosabb alapelve, és ha ez veszélybe kerül, akkor veszélybe kerülnek az emberi jogok és a demokrácia is.

Niedermüller Péter

Fotó: MTI Fotóbank

Ma mindez veszélyben van Lengyelországban és Magyarországon is”

– közölte.

Jávor Benedek, a Párbeszéd ügyeletes rettegője szerint pedig egyre nő azon országok száma, amelyek kapcsán vitát kell folytatni a jogállamiságról. Magyarországon és Lengyelországban például „kormányzatilag monopolizálják a médiapiacot, szimpla propagandaeszközzé degradálva a sajtó meghatározó részét” – tette hozzá a szokásos lózungokat a Magyarországon alig mérhető párt EP-képviselője.

Természetesen Szanyi Tibor is megszólalt az ügyben, íme: „Immár sokadszor foglalkozunk az EP-ben érdemi eredmény nélkül az európai értékek bomlasztásával és a jogállamiság szisztematikus lebontásával Lengyelországban – valamint, nem mellesleg, Magyarországon. Végre azonban az EU politikai csúcsain is megérni látszik a felismerés, hogy ideje véget vetni közös politikai frusztrációnknak, és végig kell vinni a legszigorúbb politikai-jogi eljárást a jogsértő tagállamokkal szemben, az unió demokratikus egységének helyreállítása érdekében.”

Vannak azonban olyan képviselők, akiknek aktuálpolitikától függetlenül jelent valamit a lengyel-magyar barátság:

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja leszögezte: nem támogatták a határozatot, ugyanis elfogadhatatlannak tartják, hogy „Brüsszel nyomást gyakoroljon szuverén tagállamokra”, és demokratikusan megválasztott kormányokat büntessenek.

Elfogadhatatlan, hogy számos, a valóságtól elrugaszkodott képviselő abban leli örömét, hogy a szubszidiaritás elvét semmibe véve nemzeti belügyekbe avatkozik, […] a lengyel kormány egyértelmű bevándorlásellenes álláspontot képvisel, Brüsszel pedig bünteti ezért”

– írták közleményükben.

(888.hu, Nagy Gábor)

A kormány minden nyugdíjasnak biztosít 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt – Az RTL azonnal betámadott

Undorító! – Az EU gyarmatként kezeli Kelet-Európát