in , ,

A képen látható köpcös nyúltolvaj szerint tavaly -4,7%-al csökkent a GDP – Itt a válaszunk

Tisztelt nyúltolvaj úr!

Megszólalt a köpcös nyúltolvaj.

Mutogat, GDP-zik, hogy tavaly ennyivel, meg annyival csökkent a nemzetgazdaság, meg hogy ennyi és annyi az államadósság. Persze a köpcös nyúltolvaj elvtárs az államadósságot nem GDP arányosan mutatja (pedig az a lényeg), hanem összegszerűen kiírja, hogy rettegjen a magyar, az Orbán-kormány rossz, szar. Cseppet sem zavarja a köpcös nyúltolvajt, hogy a GDP azért csökkent tavaly, mert egy pandémia sújtotta az egész világot, benne Magyarországot is.

A GDP arányos államadósságunk pedig 84% volt 2010-ben, erről persze a köpcös nyúltolvaj nem beszél. És arról sem, hogy nemsokára újra 70% alá esik a GDP arányos államadósságunk. Tehát csökken.

 

Ezt meg csak úgy külön a köpcös nyúltolvaj kedvéért:

IMF: MAGYARORSZÁGON LEHET A HARMADIK LEGMAGASABB GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS AZ EURÓPAI UNIÓBAN

7,6 százalékra javította a magyar gazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzését a Nemzetközi Valutaalap (IMF) – áll a szervezet ma kiadott, World Economic Outlook (WEO) című jelentésében. Az IMF szerint az Európai Unió országai közül a harmadik legmagasabb növekedést érheti el Magyarország, messze meghaladva az 5,1 százalékos uniós átlagot.

Régiós összehasonlításban kiemelkedőnek számít a magyar gazdaságra vonatkozó prognózis: az IMF szerint Szlovákia gazdasága 4,4, Csehországé 3,8, Lengyelországé 5,1 százalékkal bővülhet 2021-ben.

Az IMF legutóbbi, hazánkra vonatkozó növekedési várakozása júniusban még 6,2 százalék volt, tehát a mostani prognózis 1,4 százalékponttal kedvezőbb. Az áprilisi előrejelzésükhöz képest pedig az idei adat jelentősen, 3,3 százalékponttal jobb. A következő évre az IMF 5,1 százalékos gazdasági bővülést vár. A szervezet úgy látja, a munkanélküliségi ráta a 2021-re jelzett 4,1 százalékról 3,8 százalékosra javul 2022-ben.

A globális gazdaság helyreállása a vírus újbóli előretörése ellenére is folytatódik – állapítja meg az IMF, amely az idei évre 5,9, 2022-re pedig 4,9 százalékos GDP-bővülést jelez előre. A 2021-es adat 0,1 százalékponttal kedvezőtlenebb, mint a WEO júliusi frissítésében. Ennek okait részben a fejlett gazdaságokban jelentkező ellátási problémákban, valamint a fejlődő országokban tapasztalható romló járványhelyzetben jelölik meg. 2022 után a globális kibocsátás 3,3 százalékosra mérséklődik, ugyanakkor a fejlett országok esetében a növekedés meghaladja majd a járvány előtti mértéket.

A Valutaalap várakozása szerint az új lendületet vett gazdasági tevékenység nyomán folytatódott a nyersanyagárak emelkedése is; az olajárak a 2020-as árszinthez képest 60 százalékkal, az egyéb nyersanyagárak pedig 30 százalékkal emelkedhetnek az idén. Ami a világkereskedelem volumenét illeti, az előrejelzés szerint 2021-ben 10 százalékos bővülés várható, ami 2022-ben 7 százalékosra mérséklődik.


Na, ennyit a köpcös nyúltolvajról.

mindenszo.hu

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ez a Horváth Csacsi nagyon hülye – Horváth: Orbán rendíthetetlenül menetel a teljes politikai megsemmisülés felé vezető úton

Helyzet van! Elrendelte a kötelező oltást a Magyar Honvédség