in ,

2009: Gyurcsány aláírta a Déli Áramlat építését Moszkvában Putyinnal

A tavaly februári megállapodás nyomán újabb, konkrétabb szerződéseket írt alá Moszkvában az orosz Déli Áramlat gázvezeték építéséről Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnökkel Gyurcsány Ferenc.

Egy 2009-es cikk, amikor még a baloldalnak jó volt az orosz gáz.
A tavaly februári megállapodás nyomán újabb, konkrétabb szerződéseket írt alá Moszkvában az orosz Déli Áramlat gázvezeték építéséről Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnökkel Gyurcsány Ferenc. A következő lépés a megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése, ezután dől el, épül-e vezeték, ha igen, 2015-re el is készülne.

Gyurcsány Ferenc magyar és Vlagyimir Putyin orosz kormányfő jelenlétében kedden Moszkvában aláírták a Déli Áramlat gázvezeték Magyarországon áthaladó szakaszát megvalósító vállalat alapításáról szóló együttműködési megállapodást és a pusztaföldvári gáztároló fejlesztéséről szóló megállapodást. Az előbbit Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója, valamint Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank elnöke, az utóbbit Miller és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével.

 

2010-ben dől el, lesz-e vezeték

Daróczi Dávid kormányszóvivő elmondta: az első megállapodással megalakul az a fele-fele arányú vegyesvállalat, amely a vezeték magyarországi szakaszát tervezni, építeni és üzemeltetni fogja. Alapja a tavaly február 28-án aláírt kormányközi megállapodás. A beruházásról a végleges döntést az aláírástól számított 24 hónapon belül kell meghozni. Ennek előfeltétele a magyar szakaszról szóló megvalósíthatósági tanulmány, amely közös feladat, és amelyet idén szeptember 30-ig, de legkésőbb december 31-ig kell kidolgozni, másik pedig a teljes vezetékre vonatkozó hasonló tanulmány, amelyet a Gazpromnak kell kidolgoznia 2010. június 30-ig

 

Később Gyurcsány Ferenc újságírók előtt kijelentette: a vezetéket 2015. december 31-ig akarják üzembe helyezni.

Vlagyimir Putyin a Déli Áramlat vezeték kapcsán a rövid sajtóértekezleten azt hangsúlyozta: a beruházás jelenleg tervezett költsége 10 milliárd euró, és a finanszírozás biztosított, de nem kizárt, hogy az építőanyagok árának csökkenésével a Déli Áramlat olcsóbb lesz. A vezeték kapacitása várhatóan évi 10 milliárd köbméter lesz – vagyis az akkorra tervezett európai export mintegy harmada -, de lehet még több is.

 

(index.hu nyomán)

 

 



 

 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Ez nagyon lent van – Hűha, durván gyepálják egymást a jobbikosok – Jakab Péter szerint a Jobbik „álellenzéki” párt

Bréking! Döntés született: hatalmas pedagógusbéremelés jön – A libernyákok már nyivákolnak