in , ,

Futóbolondok – DK: ha Magyarország nem csak orosz gázt venne, már ma vissza lehetne vonni a „kormányzati rezsiemelést” – 2009-ben Gyurcsány írta alá Putyinnal a Déli áramlat építését

Nézzék a híreket és a múltat

Hír 2022-ből
A Gyurcsány-párt EP-képviselője szerint a technikai feltételek adottak lennének ahhoz, hogy Magyarország olcsó nyugati gázt vegyen a drága orosz helyett.

A Demokratikus Koalíció szerint ha nem csak orosz gázt venne a magyar kormány, már ma vissza lehetne vonni a „kormányzati rezsiemelést” – mondta vasárnapi, online sajtótájékoztatóján a DK EP-képviselője. Rónai Sándor úgy fogalmazott, hogy

az egy évvel ezelőtt még megawattóránként 310 euróért adott gáz világpiaci ára „mostanra már a 30 euró alá is bement”.

Bár a technikai feltételek adottak lennének ahhoz, hogy Magyarország olcsó nyugati gázt vegyen a drága orosz helyett, Orbán Viktor miniszterelnök „kijelentette, hogy az ő kormánya csak orosz gázt fog venni” – állította a politikus.  A kormányfő a magyar érdekkel szembemenve a „Kreml parancsát követi és Putyintól vesz gázt, kerül, amibe kerül” – jelentette ki.

(MTI)


 

Hír 2009-ből

 

Gyurcsány aláírta a Déli Áramlat építését.

 

A tavaly februári megállapodás nyomán újabb, konkrétabb szerződéseket írt alá Moszkvában az orosz Déli Áramlat gázvezeték építéséről Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnökkel Gyurcsány Ferenc. A következő lépés a megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése, ezután dől el, épül-e vezeték, ha igen, 2015-re el is készülne.

Gyurcsány Ferenc magyar és Vlagyimir Putyin orosz kormányfő jelenlétében kedden Moszkvában aláírták a Déli Áramlat gázvezeték Magyarországon áthaladó szakaszát megvalósító vállalat alapításáról szóló együttműködési megállapodást és a pusztaföldvári gáztároló fejlesztéséről szóló megállapodást. Az előbbit Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója, valamint Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank elnöke, az utóbbit Miller és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével.

(index.hu)


 

Na, akkor ennyit DK-ról. Nem is az a lényeg, hogy később 2014-ben az oroszok lemondtak a Déli áramlatról, hanem hogy a DK az oroszok ellen dumál, mit dumál, pofázik, miközben Gyurcsány írta alá Putyinnal a Dél áramlat szerződést.

Ennyire hitelesek ezek.

 

 

 

mindenszo.hu

 

 



 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Németh Balázs hibátlan összefoglalója a brazil választásokról: nézzük milyen cikkek/címek jelentek meg ennek örömére reggelre a nyugati médiában

Magyar bírók a nagykövetnél – Néző László is megszólalt: Vasvári és Matusik uraknak illene most lemondaniuk