in ,

Megoldották okosba: a mandiner.hu szerint Hiesz felesége is beoltatta magát soron kívül!

Nem áll meg Hiesz Györgynél a gyöngyösi oltásmutyi

Mindenszo.hu kommentár: ne legyen kétségünk, ezek ha kormányra kerülnek ugyanezt csinálnák, mint a Hiesz félék az önkormányzatok élén.

 


A PestiSrácok.hu számolt be először arról, hogy Gyöngyös baloldali polgármestere, Hiesz György soron kívül, jogosulatlanul kapott a COVID 19 elleni védőoltásból, ám Mandiner információ szerint nem csak ő, hanem felesége és háziorvosának felesége is részesült a kiváltságban, aki nem mellesleg egy gyöngyösi önkormányzati cég ügyvezetője. Ez azért is érdekes, mert a polgármester a helyi tévében azt mondta, hogy az önkormányzat munkatársai nem kaptak az oltásból.

Január elején kapott jogtalanul a koronavírus elleni oltásból Gyöngyös baloldali polgármestere. Akkor, amikor még az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettek voltak még soron. A 64 éves politikust a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban oltották be, amit a kórház dolgozói is megerősítettek.

 

Az üggyel kapcsolatban korábban a PestiTv is szerette volna megszólaltatni Hieszt, de nem volt hajlandó a kérdésekre válaszolni. A városi televízióban azonban kötélnek állt és elmondta, hogy valóban kapott a vakcinából, ám azt elhallgatta, hogy pontosan kitől tudott az oltóanyagról, ami a Mandiner információi szerint a parádi idősotthonból maradt meg. A polgármester annyit mondott erről, hogy amikor az orvosi személyzet számára kiderült, hogy maradt a vakcinából, értesítették a gyöngyösi háziorvosokat, akik a környezetükben élőknek szóltak erről.

Ilyen telefont kaptam én, hogy megmaradt nagyon sok vakcina, menjek be, beadják a védőoltást

– mondta.

 

Elmondása szerint egy óra alatt kellett meghoznia a döntést.

NEM CSAK Ő KAPOTT A VAKCINÁBÓL

A Mandiner a helybéliektől informálódott és azt tudták meg, hogy a polgármester háziorvosa az abasári körzeti orvos, nevezetesen Dr. Lénárt András, aki javasolta a politikusnak, hogy oltassa be magát. A háziorvos felesége viszont nem más, mint Dr. Lénárt Benei Anikó, aki pedig egy gyöngyösi önkormányzati cég, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője. Erre a pozícióra a baloldali többségű képviselő-testület választotta meg 2019-ben. Ráadásul a polgármester a Gyöngyösi Tv-ben azt mondta, másokkal együtt kapta meg az oltást, akik nem egészségügyi dolgozók, de nem is a városháza munkatársai. A Mandiner viszont úgy tudja, hogy a polgármester felesége is megkapta az oltást. A lap megkereste a Hiesz háziorvosát, aki tagadta, hogy a polgármester tőle értesült az oltási lehetőségről, azt azonban elismerte, hogy beszéltek telefonon és javasolta neki, hogy adassa be a vakcinát.  Sőt, a háziorvos azonnal autóba szállt a Lénártnéval, mondván, ha már van ilyen lehetőség, akkor az egyébként önkormányzati cégvezető feleségének is adják be a vakcinát. Lénárt egyébként semmi kivetnivalót nem talált Hiesz beoltásában, szerinte mivel a polgármester a helyi védelmi bizottság elnöke is, így nem árt, ha védett a vírussal szemben.

TÖBB SZÁLON IS KÖTŐDNEK EGYMÁSHOZ

Lénárt személye kapcsán további adalék, hogy korábban a Heves Megyei Közgyűlésben, az egészségügyi bizottság elnökeként együtt dolgozott az MSZP-alapító, a közgyűlésben korábban a szocialista frakciót vezető Hiesz Györggyel. Lénárt egyébként az MSZP jelöltjeként indult a 2006 őszi önkormányzati választáson, és a 10 ezer lakos alatti listáról szerzett mandátummal ült be a Heves Megyei Közgyűlésbe. Felesége, Lénártné Benei Anikó pedig egészen 2019-ig, 17 éven keresztül volt Abasár polgármestere.

A polgármester egyelőre nem reagált a hozzá intézett kérdésekre. A helyi tévé felvetésére, miszerint január elején az egészségügyi dolgozók voltak soron az oltási sorrendben Hiesz úgy fogalmazott:

igazából azt, hogy most az oltási sorrendre milyen protokollok vonatkoznak, nem tudom.

A háziorvosának viszont munkaköréből adódóan tudni kellett erről, de a polgármesternek is, hiszen a ő a helyi védelmi bizottság vezetője.

 

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Itt az új sláger! Énekeljük együtt Biden dalát! Videó

Legalja: kamuprofiloktól származó hozzászólásokra alapozva támadja Merkely professzort az RTL Klub