in ,

Pilhál Tamás: félre az útból, nyanyák! Itt jönnek a soron kívüli gyurcsányisták a védőoltásukért!

Van abban valami szimbolikus, ahogyan némely balliberális városvezetők – félretaszajtva az útból a betegeket, haldoklókat

Van abban valami szimbolikus, ahogyan némely balliberális városvezetők – félretaszajtva az útból a betegeket, haldoklókat – kikönyöklik maguknak a soron kívüli koronavírus-védőoltást. Nekik az jár, tudniillik. Ők fontos balliberális politikusok. Különleges anyagból gyúrták őket: különlegesen szar anyagból…

Hiesz Györgyöt, Gyöngyös balliberális polgármesterét portálunk buktatta le, aki a járványügyi jogszabályokra magasról téve bevágtázott a helyi kórházba, és beadatta magának a védőoltást. Országszerte orvosok, ápolók, súlyos betegek, idős emberek tízezrei várnak szép nyugodtan a sorukra, ám az nem számít, mert itt jön Hiesz György, a Gyuri, akinek sokkal sürgősebb a dolog. Ő nem akar csak úgy megmurdelni, szégyenszemre, mint a pórnép.

 

  • Ő fontosabb, mint a sok léhűtő gyöngyösi, a mindenféle totyogó mamóka, a köhögéstől fuldokló vénségek, akik már úgyis fél lábbal a sírban vannak. Ők várjanak csak tovább. Viszont ő a Hiesz György, a Gyuri, a polgármester, ő nem várhat! Ő rohadt fontos ember. Neki élnie kell, ha mindenki más fölfordul is. Szóval bökjék csak ide neki a böknivalót, de gyorsan!

Persze, amint kitört a balhé, a fontos embernek máris kész fedőtörténete támadt az eseményekre. Hogyne támadt volna. Eszerint haverilag rácsörgött valaki, hogy menjen be, különben ki kell dobni a kukába a vakcinát, mert megromlik. Így legalább hasznosult – tárta szét a kezét a gyöngyösi führer, s mondókájához fölöltötte legártatlanabb arcberendezését. Hogy helyette másnak is csöröghettek volna (például aggastyánoknak, vagy olyanoknak, akik – Hiesszel ellentétben – regisztráltak az oltásra), az nem téma. Meg amúgy is, kit érdekel?

Később aztán némileg kibillent béketűréséből a beoltott emberke, mindjárt rá is vágta az ajtót a Pesti TV stábjára. Kezdett bepöccenni. Pedig csak eztán derült ki, hogy a nejének is jutott egy kis soron kívüli dózis. Ő is nyilván véletlenül esett be a kórházba, és gyanútlanul beleszaladt egy ott felejtett tűbe. Vagy ilyesmi. De hát érthető, hiszen ő meg a fontos ember neje. Ki irigyelné tőle?

 

 

Hiesz György, a Gyuri amúgy nagyon jó fej. És gáláns is. Mert most már mégsem kéri a második oltást. Már nem. Amúgy sem járna neki, de akkor sem. Mert belátta. És tudják, mi a hajmeresztő? Hogy szegény, nyomorult rajongói ezt is benyelik, méghozzá lelkesen. Akkor is az egekbe magasztalták, amikor még úgy volt, hogy kéri a második menetet, ami nem is járna neki. „Hiszen ő a polgi. A Gyuri polgi. Neki jár. Mert ő ellenáll a gonosz Orbánnak. Ezért szeretjük. Kitartás! Freeszfe!” (Persze, ha fideszes lenne a polgi, akkor neki nem járna; akkor ő csak várja ki a sorát.) És most is egekbe magasztalják, hogy lemondott arról, ami továbbra sem jár neki. „Milyen nagyvonalú ez a Gyuri! Igazi államférfi! Milyen csodálatos miniszterelnök lenne belőle!” Satöbbi.

  • És ugyanezek a félrehuzagolt Hiesz-rajongók teljesen ki vannak akadva azon, hogy Varga Judit igazságügyminiszter jogszerűen igénybe merészelte venni három gyermeke után a CSOK-ot még 2017-ben (egy évvel azelőtt, hogy egyáltalán közszereplő lett). Mert egy fideszesnek akkor sem jár, ha jár. Hiesz Gyurinak viszont akkor is jár, ha nem jár – mert ő utálja a Fideszt! Ahogy olvasgatom rajongóinak a hozzászólásait, nekik bárhogyan jó a Gyuri. Gyanítom, ha maholnap a Parlament elé piszkítana, akkor is megdicsérnék érte… 

IMRE POLGINAK IS SÜRGŐS

Még le se csengett Hiesz György oltási hacacáréja, máris érkezett az újabb hír: László Imre, Újbuda DK-s polgármestere is soron kívül magába vételezte a védőoltást. Neki is sürgős volt. Nem bírta kivárni, míg a haldoklók, betegek, vének megkapják. Hiszen ő is egy különlegesen fontos ember. Víájpí. Ő a László Imre! Szintén polgi! A Gyurcsány orvosa! Mindenki fogadja el, hogy egy ilyen komoly DK-s politikusnak jár az életmentő vakcina.

  • Félre az útból, bunkók, itt robog a László Imre az adagjáért! Nicsak, még sziréna is van a feje búbján, hogy félre tudjanak ugrani az útjából a mankóval közlekedők!

Persze, magyarázatra neki is futotta. Arról kezdett vetíteni, hogy „besegített” a régi munkahelyén, a kórházban, továbbá „jelentkezett oltóorvosnak” is. Vagyis neki igenis járt az az oltás, vegyük tudomásul. Ám arra az esetre, ha ez a történet nem lenne elég hihető (tényleg nem az), előállt még egy verzióval. Tudniillik: nem ismerte az oltási sorrendet. Sőt nem is volt oltási sorrend. De ha volt is, neki nem szóltak, hogy nem ő a soros. Vagy valami ilyesmit hablatyolt.

SZIMBOLIKUS

Csodálatos, amikor a lebukott ballib politikusok – beismerés és bocsánatkérés helyett – szófosásba kezdenek. Ilyenkor aztán rendszerint még nagyobb zűrbe keverik magukat. László Imre „besegített” a volt munkahelyén? Tényleg? Miközben már nem munkavállaló vagy vállalkozó abban a kórházban? Tessék mondani, akkor mi a helyzet a felelősséggel? Milyen minőségben teng-leng ott? Szabad beteggel foglalkoznia egy ilyennek? Szabályos ez? Gyanítom, nem. Nem ártana, ha kivizsgálná egy illetékes… Az pedig, hogy László Imre jelentkezett oltóorvosnak, szintén nem jogosítja föl soron kívüli oltásra.

  • És tudják mi a legszebb az egészben? Hogy míg Hiesz meg László páros lábbal rugdossa el az útjából az oltásra váró rászorulókat, aközben pártjaik, a DK, az MSZP meg a többi a védőoltások állítólagos veszélyeivel riogatja a népet. Eddig azt hittük, csak azért, hogy minél többen meghaljanak, és aztán az egészet ráfoghassák Orbánra. De nem. Nyilván azért is, hogy ők, a fontos emberek minél hamarabb sorra kerülhessenek…

Mondom, szimbolikus az egész történet. Az a gátlástalan törtetés, ahogyan oltási sorrendet, rászorultsági elvet s egy egész országot letojva odafurakszanak a sor elejére. Egyetlen képbe sűrítve a lényeg. Íme, ilyenek a balliberális politikusok! S íme, így, ilyen erkölcsi színvonalon vezetik, amit a gondjaikra bízunk!

 

 

(Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Náci módra ki akarják rekeszteni a Sorstalanság rendezőjét is, mert az SZFE-re megy oktatni

A Kinyitunk mozgalom nyomorultjai tüntettek vasárnap a Hősök terén – 50-en voltak