in ,

Kretén főpolgármester – Továbbra sem sűrítette megfelelően a járatait a BKK

Ez egy barom

A kormány járatsűrítésről szóló döntése értelmében a tömegközlekedési szolgáltatást végző társaságoknak november 5-ig kellett járatsűrítési tervüket a kormányhivataloknak megküldeni. A BKK járatsűrítésre vonatkozó beadványával kapcsolatban Budapest Főváros Kormányhivatala már kétszer kért hiánypótlást, a BKK-nak azonban harmadik alkalommal sem sikerült értékelésre alkalmas szakmai tervet benyújtani – derül ki a kormányhivatal tájékoztatásából, amelyben azt írták:

a BKK harmadik beadványából is az látszik, hogy a főváros nem hajtotta végre a kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését.

A BKK háromszáz vonalának mindössze kilenc százalékán döntött még szeptemberben járatsűrítésről, ráadásul ezeken a vonalakon is csupán három százalékkal a reggeli és két százalékkal a délutáni csúcs idején. Vonalaik 91 százalékáról semmilyen részletes információt nem adott a BKK, ami mindeközben az M3 metró vonalán úgy indított el autóbuszos pótlást, hogy a kivitelezővel nem tud megegyezni, és egy esetleges új közbeszerzés kiírása esetén több hónapig feleslegesen von el száz buszt a járatsűrítéstől.

A kormányhivatal ismét felszólította a BKK-t, hogy nyújtson be értékelésre alkalmas szakmai tervet.

 

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Varga Judit: What else Mr. Clooney?

Egy féreghajtó kiválóan használható a koronavírus megelőzésére