in ,

A milliárdos Gyurcsány tavaly 70 millióval gazdagodott. Közben értekezik a szegénységről

Tavaly a DK elnöke kereste a legtöbbet a parlamenti képviselettel rendelkező pártok vezetői közül

Gyurcsány a vagyonnyilatkozata alapján közel 660 millió forintos megtakarítással rendelkezik, ami 55 millió forinttal több, mint ami a dékás politikus egy évvel korábbi bevallásában szerepel.

 

Fotó: MTI Fotóbank

Az Altus nevű cégéből 298 milliós osztalékot vett ki.

A volt kormányfő értékpapírjainak árfolyama mintegy tíz százalékot emelkedett egy év alatt, így az 660 millió forintot ér, amit 14 millió forintos megtakarítás egészít ki, miközben a feleségével közös kötcsei ház megvásárlására felvett hitelből még több mint 58 millió forintot kell visszafizetniük, az előző évinél mintegy egymillió forinttal kevesebbet. A DK vezetője 2016-ban 1,2 milliárd forintot, 2017-ben pedig 228 millió forintot vett ki a cégéből.

A DK elnökének ezek mellett van még egy 12 milliós követelése más szerződésből következően, de arról, hogy kitől és mivel kapcsolatban követel, nem nyilatkozik.

Mindent egybevetve Gyurcsány pénzügyi vagyona 70 millióval nőtt, vagyis képviselői fizetését is beleszámítva, havonta nagyjából 20 millió forintot kellett elköltenie.

Gyurcsány vagyonnyilatkozatában egy 50 négyzetméteres pápai társasházi lakásról is nyilatkozik.

A 2017-es bevallása alapján 605 millió forintos megtakarítása volt, valamint a Fundacja Europejski Instytuttól 215 539 forintnyi jövedelmet kapott. Mindezek alapján Gyurcsány éves osztalékbevétele feltűnően hektikus, hol milliárdos, hol “csak” 200 milliós vagyonnal rendelkezik.

(forrás: Zelenka Dóra, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Hoppá! – Önmaga felszámolására készülhet a Jobbik

Nem stadion – Óriási érdeklődés, sikeres a diplomamentő program