in ,

Vonallah – Vona Gábor „álnéven” utazhatott Jemenbe egy arab-iszlám ifjúsági konferenciára

Egy palesztinbarát, Izrael-ellenes kiállításon személyre szóló meghívást kapott Jemenbe Vona Gábor egy arab-iszlám ifjúsági konferenciára.

Egy palesztinbarát, Izrael-ellenes kiállításon személyre szóló meghívást kapott Jemenbe Vona Gábor egy arab-iszlám ifjúsági konferenciára. Az akkor még ifjúsági szervezetként működő Jobbik alelnökeként Vona el is utazott Jemenbe 2003 februárjában – csak az a kérdés, hogyan.

Ugyanis a repülőjegy, amit kapott, információink szerint nem az ő nevére szólt. Hogyan utazhatott Jemenbe Vona Gábor egy más nevére szóló repülőjeggyel? És ha netán ez egy bagatell ügy, miért nem válaszol napok óta a Jobbik sajtóosztálya az ezzel kapcsolatos kérdéseinkre?

2002 végén tartottak Budapesten egy palesztinbarát, Izrael-ellenes kiállítást Budapesten, amelyen az akkori még párttá alakulás előtt álló ifjúsági szervezet, a Jobbik alelnökeként Vona Gábor is megjelent.

Vonát ott bemutatták a jemeni nagykövetség diplomatáinak, akik meghívták őt Jemenbe egy ifjúsági arab-iszlám konferenciára. Vona a meghívást elfogadta, és 2003 februárjában el is utazott a találkozóra. Már csak az a kérdés, hogyan? Ugyanis a Jobbik akkori vezetőségének több tagja is arról tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t, hogy Vona Gábor olyan repülőjegyet kapott, amely nem a saját nevére volt kiállítva!

Nagy Ervin, a Jobbik akkori alelnöke, aki már hosszú évekkel ezelőtt kilépett a vállalhatatlan irányt vett pártból, portálunknak elmondta:

Egy „Vona Fabook” névre kiállított repülőjegyet kapott Vona egy közvetítőn keresztül. Még viccelődve meg is mutatta nekünk, a Jobbik akkori vezetőinek a jegyet, és mindannyian jót nevettünk a dolgon. Azt viszont azóta sem tudom, hogyan tudott egy más nevére szóló repülőjeggyel becsekkolni a repülőtéren. Az az igazság, hogy nem kérdeztük őt erről, ő pedig nem beszélt róla.

Úgy tudjuk, a konferencián nem szólalt föl Vona Gábor, csak meghallgatta az előadásokat. Ugyanakkor jelenléte jelzésértékű volt az arab-izraeli konfliktusban való állásfoglalás szempontjából, és kiválóan megalapozta a Jobbik és elnöke későbbi, harcosan iszlámbarát, Allahot éltető, Izrael-ellenes, antiszemita botrányokkal teli politikáját, amelyet ma már próbálna letagadni, elfeledtetni. Ennek érdekében a pártelnök a Spinoza-házba jár „meggyónni” a korábbi „vétkeket”.

2014-ben Vona Törökországi látogatásán radikális fiatalokkal pózol, akik a Szürke Farkasok korábbi egyezményes köszöntését mutatják a kezükkel; Forrás: Youtube.com

MIELŐTT CINIKUS KÖZLEMÉNYT ÍRNÁNAK…

Természetesen cikkünk megjelenése előtt, még múlt hét csütörtökön a Jobbik sajtóosztályát is megkerestük kérdéseinkkel. Ám azokra semmilyen választ nem kaptunk. Az egykori nemzeti radikális párt az utóbbi időszakban egy viccesen gyenge ürügyet keresett és talált arra, hogy ne kelljen nyilatkoznia portálunk kínos kérdéseire. Mindezt csak azért említjük, hogy a cikkünk megjelenése utáni, valószínűleg a szokásosnál is gőgösebb, lekezelőbb közleményüket ennek tükrében olvassák majd. Szokásuknak megfelelően nyilván közlik majd, hogy mekkora hülyeség az egész, és egyébként is: a „propagandamédia” azért támadja Vona Gábort, mert ő az egyetlen esélyes Orbán leváltására, ő a „demokrácia utolsó bástyája”, a fény az alagút végén. De ha akkora hülyeség lenne az álnévre szóló repülőjegy története, akkor azt egy gyors válaszlevéllel rövidre lehetett volna zárni. Egyébként a repülőjegy-sztori mellett az alábbi kérdésekre vártunk – hiába – választ:

  • Mi volt a célja Vona Gábornak a jemeni utazással?
  • Ma is részt venne-e egy ilyen konferencián?
  • A 2003. februári, jemeni konferencia központi témája az izraeli-palesztin konfliktus volt. Tehát jelenléte egyúttal állásfoglalás is volt a palesztinok mellett. Most, miután a Spinoza Házba is elzarándokolt pártja korábbi antiszemita megnyilvánulásait feledtetni, még mindig elutazna egy ilyen konferenciára?
  • Hogyan látja a saját akkori (2003-as), illetve utána bő tíz évig tanúsított hozzáállása az arab-izraeli konfliktushoz összeegyeztethető-e a maival? Miben változott? És mi az, amit ma már nem mondana, nem tenne úgy, mint 2003 és 2015 között?

PS-montázs

SZINTE ÜNNEPNAP NEKIK SZEPTEMBER 11.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, Vona Gábor és pártja iszlámimádatának egyik csúcspontja egy 2010-es ajkai rendezvény volt. Plakátokat és egy videót is kaptunk arról, hogyan ünnepelte a Jobbik éppen a New York-i terrortámadás évfordulóján, 2010. szeptember 11-én a magyar-arab barátság napját, ahol felszólalásában a pártelnök puszta ürügynek minősítette az afganisztáni háborúra okot adó tálib és al-Kaida terrorfenyegetést. A rendezvényen készült korabeli videófelvételt ITTmegtekinthetik.

Vezető képünkön Vona Gábor egy isztambuli mecset előtt pózol; forrás: Origo

(forrás: Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Szijjártó: Magyarország soha nem fogadott be illegális bevándorlókat

Agyhalál – Londonban tüntetett az Amnesty a STOP Soros ellen