in ,

Végre! Gábor György elvtárs becsicskult és törölte magát az internetről + mindenszo.hu kommentár

„frusztrált hazudozók” „ocsmány rágalmakat” terjesztenek róla a Facebookon, ezért törölte magát

Burkoltan Hont Andrásra utalhatott a vallásfilozófus, aki TGM halála kapcsán keveredett antiszemitázós vitába.

 

Gábor György baloldali megmondóember és vallásfilozófus letörölte profilját a Facebookról.  A Klubrádió műsorában elmondta,

azért döntött így, mert „nemtelen támadások érték őt a közösségi médium felületein”.

Az első lépcsőt az jelentette, amikor felkérték egy Tamás Gáspár Miklós-emlékkötet szerkesztésére, ám rögtön elkezdődött a helyezkedés: a kötet leendő szerzői üzentek neki, feltételeket támasztottak, hogy ki jelenjen meg, és ki nem a könyvben. Az utolsó csepp a pohárban számára az volt, hogy „a Facebook legsötétebb bugyraiban ocsmány rágalmakat hordanak róla össze olyan emberek, akik nem szeretik azt, hogyha valaki náluk többet teljesített.”

Mint kiderült, arról a 2009-es cikkről van szó, melyben a filozófus Vásárhelyi Máriával közösen antiszemitázza TGM-et, ahogy arra Hont András is felhívta a figyelmet.

„Azt állították ezek a frusztrált hazudozók, hogy mi leantiszemitáztuk TGM-et. Hát, aki engem egy kicsirt is ismer, az tudja, hogy nem barátkozom antiszemita emberekkel. Az volt a cikkünkben, hogy olyan hangot üt meg TGM, amely antiszemita hang megjelenik a nyugati baloldal és a hazai szélsőjobboldal háza táján” – magyarázta Gábor.

„De ő nem olyan módon támadta Izraelt, hanem egy neokolonalista, imperialista hatalomnak tekintette, én ezt nem tudom elfogadni, egészen máshogy gondolkodom. De nem ez az érdekes, hanem hogy elindult, és folytatódik ez a hecckampány. Ez az ember ott él a Facebookon, neki ez az igazi terepe” – utalt a régi cikket először felhozó Hont Andrásra a filozófus.

Szerinte a Facebook  kikezdi azokat a vívmányokat, amiket az európai modernitás hozott létre.

Elsőként a reneszánsz korában beállt írásbeliségi fordulatra mutatott rá: innentől szerinte számított, hogy ki ír egy adott szöveget, vagyis ki az, aki a felelősséget vállalja érte, ám a közösségi médiában ez megszűnt meg, nem lehet senkit sem számon kérni..

Másrészt ha róla valaki azt írja, hogy ő kannibál, akkor az első olvasó még kételkedik, a második már elgondolkodik ennek az igazságán, a sokadik pedig már hitelt fog szavazni ennek a feltevésnek. Ilyen esetben sokszor még védekezni sem tud a rágalmak ellen – mondta. Hozzátette, ilyenkor

archaikus módon a lincselés, illetve a megkövezés állapota idéződik vissza.

 

Szerinte a politikai retorika is teljesen megváltozott: a politikusok kódolt beszédeket mondanak, amikben „nem uszítanak nyíltan, csupán aknákat helyeznek el megnyilvánulásaikban”. Ezt a kommentelők dekódolják, és kiegészítik a saját maguk számára szimpatikus üzenettel – véli Gábor György.

„Mondok egy példát: a politikus még a zs betűt sem ejti ki a beszédében, ócskapiacot mond zsibvásár helyett, de a dekódolók megfejtik” – mondta.

Hangsúlyozta:

már megállapodott a Népszavával

abban, hogy ezentúl ott fogja megjelentetni írásait heti rendszerességgel. Ugyanakkor fenntartja annak a lehetőségét, hogy egy meghatározatlan idő elteltével ismét írni fog a Facebookra, írja a Klubrádió.

 

(mandiner.hu)

 

 

Mindenszo.hu kommentár: tehát, neki van igaza, megtámadják és ezért ő törli magát az facebookról. Logikus, igaz? Na, mindegy, a lőtéri kutyának sem fog hiányozni.

 

 

 

 

[pj-news-ticker]

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Németország hivatalosan is agyhalott – „Eresszétek szabadon a Leopárdokat!” – tüntetők követelik Berlinben, hogy Ukrajna haladéktalanul kapja meg a Leopard 2 harckocsikat (VIDEÓ)

Nyílt levél Gyöngyösi Mártonnak – Önnek nincs joga Navracsics Tibort minősíteni! Világos? Videó