in ,

Németország hivatalosan is agyhalott – „Eresszétek szabadon a Leopárdokat!” – tüntetők követelik Berlinben, hogy Ukrajna haladéktalanul kapja meg a Leopard 2 harckocsikat (VIDEÓ)

A Bundestag közelében zajló tüntetés azt követően kezdődött, hogy kiderült, Németország egyelőre nem ad az ukránoknak a világ legütősebbnek tartott harckocsijából.

A Ramstein amerikai légi támaszponton 54 ország képviselőinek részvételével tartott tanácskozás levezető elnöke, Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter az ülés utáni tájékoztatóján kiemelte: Németország ettől függetlenül megbízható szövetséges. Zelenszkij azonban (legalábbis a január 20-ai nyilatkozata felől tekintve) nem igazán lehet elégedett. Az ukrán elnök ugyanis, mint arról a Mandiner úgyszintén beszámolt, meglehetősen határozott hangon intézett kérést Németország felé:

Ha van Leopard tankotok, adjátok nekünk!

A harckocsik küldéséről szóló tanácskozás eredményének ismertetése után tüntetők jelentek meg Berlinben, a Bundestag közelében, és „a Leopárdok szabadon eresztését” követelték.

 

 

 

 

(mandiner.hu)

 

 

 

Navracsics végre kimondta a legnagyobb igazságot: a Helsinki Bizottság és mások „feljelentése” miatt most körülbelül 180 ezer magyar egyetemistát akarnak kizárni az Erasmusból

Végre! Gábor György elvtárs becsicskult és törölte magát az internetről + mindenszo.hu kommentár