in ,

Vége – Totális csicskulás a baloldalon – Az előválasztás is befuccsolt

ÖSSZEFOGÁS HELYETT ÚJRA KÁOSZ VAN AZ ELLENZÉKI OLDALON

Teljes a káosz a baloldalon a jövőre esedékes önkormányzati választással kapcsolatban, egy dolog azonban szinte biztosra vehető: nem lesz újabb előválasztás. Mindeközben Karácsony Gergely elképesztő magabiztossággal beszélt arról, hogy újra főpolgármester lesz, noha a DK, az MSZP és az LMP is kihátrálni látszik mögüle.

 

 

Bár lépten-nyomon az összefogás szükségességét hangoztatják, a baloldali pártok annyi módon vágnának neki a jövő évi önkormányzati választásnak, ahányan vannak. Miközben az önállóan életképtelen MSZP továbbra is ragaszkodik a nemrég még csodafegyvereként emlegetett előválasztáshoz, ennek lehetőségét már az LMP is elutasítja.
– Ahogy az 2021-ben történt, az az őrületnek egy definíciója. Az egy olyan tragédiát okozott, amit úgy hívnak, hogy a negyedik kétharmad – jelentette ki az ötletről Ungár Péter az ATV-ben.

Az LMP társelnöke közölte: nem fog részt venni a szocialisták által kezdeményezett előválasztásról és együttműködésről szóló tárgyaláson, szerinte ezt az évet ugyanis arra kell fordítani, hogy koherens világképet alakítsanak ki, képesek legyenek egy politikai ajánlatot tenni a választóknak.

– Annak, hogy ugyanazok az emberek megint elkezdik ugyanazokat a dolgokat csinálni, semmi értelme nincs – fogalmazott Ungár Péter. Mindezek tükrében úgy tűnik, aligha lesz újra előválasztás, hiszen azt korábban már a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc, illetve a Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton is elutasította.

 

 

Mindeközben Karácsony Gergely elképesztő magabiztossággal beszélt arról, hogy újra főpolgármester lesz. – Nekem négyszer annyi szavazóm van Budapesten, mint a DK-nak, és másfélszer annyi, mint az összes ellenzéki pártnak együttvéve. Én vagyok a legnépszerűbb politikus, nem látom, hogy miért kellene aggódnom – mondta az ATV-ben a főpolgármester, aki szerint akkor is nyerne, ha a DK, az MSZP vagy bármelyik más ellenzéki párt indítana ellene jelöltet.

 – Tőlem lehet előválasztás is, tök mindegy, ez nekem nem okoz problémát, egy főpolgármesteri ciklus végén még könnyebb ezt megvívni. Ha én DK-s lennék, egy előválasztáson biztosan nem indítanék valakit velem szemben, mert nem fog nyerni

– jelentette ki Karácsony Gerely, aki szerint nincs oka kételkednie abban sem, hogy jövőre számíthat a DK támogatására is.
A főpolgármester magabiztossága ugyanakkor meglehetősen különös annak tükrében, hogy Gyurcsány a Partizán című műsorban már tavaly szeptemberben belengette, hogy kihátrálhatnak mögüle, mint fogalmazott, „nem alapértemezett, hogy támogatjuk”. Arra a kérdésre, hogy ez miért van, Gyurcsány azt mondta, hogy „amit neked mondanék, az neki nem lenne jó. Ha neki nem jó, az nem jó ellenzéknek.”

Karácsony Gergely egy meglehetősen kicsike pártnak a volt elnöke. Olyan kicsike párté, aminek nem lesz meghatározó többsége a következő Fővárosi Közgyűlésben. Ezek fontos történetek. Ki határozza meg és milyen módon és milyen háttérrel, hogy mit akarunk csinálni a fővárossal?

– forgatta tovább a kést a főpolgármesterben Gyurcsány. Ám nem csak a bukott miniszterelnök, hanem Komjáthi Imre, illetve Ungár Péter is jelezte már: egyáltalán nem automatikus, hogy Karácsonyt támogatják majd.

 

 

(magyarnemzet.hu)

Kifingott a buli – Megcsappant az érdeklődés a tanártüntetések iránt

Kötter Tamás kimonda a lényeget a Jobbikról: a Jobbik története lassan a végéhez közeledik