in ,

Nagy Ervin leleplező írása Maki Zajról: a nagy átverés lényege az, hogy a baloldali politikát újracsomagolják.

Ezt azért kilenc hónappal ezelőtt senki nem gondolta volna! A baloldalon összeállt a Jobbik Gyurcsánnyal.

A hat ellenzéki párt összeállásával, majd háziversenyük lebonyolításával az évtized legnagyobb politikai átverése zajlott le Magyarországon. Megmérték és hidegvérrel döntöttek: hasznosabb, ha az európai baloldal által támogatott baloldali magyar pártok baloldali programját nem Karácsony Gergely, hanem egy önmagát jobboldalinak valló outsider-politikus adja el. Márki-Zay Péter egyébként is jól képzett házaló, sikeres volt a tengerentúlon, mint ügynök… Most azt a feladatot kapta, hogy csomagolja be és rejtse el a bevándorlásbarát politikát, mert azt ebben az országban a többség nem szíveli. De bármilyen serényen is csomagol, az internet nem felejt: Márki-Zay Péter mindig is a bevándorlás, az integráció és a multikulturális társadalom mellett tette le a voksát. A Demokratikus Koalícióval a nyakán pedig a jövőben sem tehet mást.

Az Orbán-kormány bukását követelő bevándorláspárti európai baloldal felmérte a „magyar problémát”. Rendszerszintű a baj, hisz nem csupán a Fidesz, hanem a többség sem akarja, hogy illegális migránsok lepjék el a Kárpát-medencét.

Nem bizalmatlan a magyar, hanem megvan a magához való józan esze – a történelem nagy tanítómester!

A többség nem szeretné, ha az iszlám leigázná a keresztény kultúrát, de még ennél „szerényebb”, profán állapotra sem igen vágyik. Nem akar olyan városban élni, ahol aggódnia kell, ha a kislánya egyedül megy haza, ahol félnie kell, ha a szólásszabadságról beszél egy tanár.

De úgy általában nem tartják jó ötletnek a magyarok az idegenek tömeges betelepítését.

Ezért mondja azt Márki-Zay Péter, amit most mond vagy éppen nem mond a migrációról, s ezért mondta egykor azt, amit régen mondott. Ha tisztában van a tettével, akkor tudatosan elárulja el a keresztény–konzervatív értékeket, ha pedig nem, akkor végtelenül naiv, ami egy ország kormányzására készülő személy esetében minimum aggályos. De ez egy másik, ugyanakkor fontos kérdés lehetne…

 

A NAGY ÁTVERÉS
Ezt azért kilenc hónappal ezelőtt senki nem gondolta volna! A baloldalon összeállt a Jobbik Gyurcsánnyal. Jakab Péter megbocsátotta Gyurcsánynak a rendőrterrort, aki ugyanezzel a lendülettel feloldotta a Jobbikot minden szélsőjobbos bűnétől. Majd jött a nagy háziverseny, ahol mindenki azt gondolta, hogy Karácsony Gergely remek jelölt lesz, végül jött a villamos és kiderült, hogy mégsem. A közvélemény-kutatók megmérték, a pártok eldöntötték: Márki-Zay Péter több szavazatot tud hozni, mint a főpolgármester, ezért utóbbi lépjen vissza. Bár erről sem kérdezték meg a sajátjaikat, mégis tovább hangsúlyozták a demokrácia, a pluralizmus, a sokszínűség és a vitatkozó politikai közösség győzelmét.

 

 

 

Márki-Zay kevésbé elutasított, mint Karácsony (még kevésbé, mint Dobrev), és főnyeremény lehet abból a szempontból, hogy végre valaki talán képes lehet a sok-sok baloldali baromságot a választópolgár elől elrejteni.

A nagy átverés lényege az, hogy a baloldali politikát újracsomagolják és úgy próbálják eladni, hogy az is megvegye, aki utálja a baloldalt. Erre a feladatra lehet(ne) alkalmas személy Márki-Zay Péter.

Persze, mondani sem kell, hogy „történelmi okoknál fogva” nehezen tud az jobboldali maradni, aki Gyurcsány kezébe csap, aki az őszödi beszédet igazságbeszédnek tartja, aki szocialistákkal alkudozik a hatalomért, aki él-hal az olyan egyenlőségért egyformaságért, amit az LMBTQI-jogokért való küzdelem tud csak megvalósítani, vagy aki legutóbb azt mondta, hogy a kettős állampolgárság ügye szlovák belügy csupán.

Márki-Zay Péter most úgy adja el a migránsok kvóták szerinti elosztását, a bevándorlók integrációs programját és a multikulturális társadalom eszméjét, ahogy azt Ylva Johansson uniós belügyi biztos Brüsszelben kérte és ahogy azt a Demokratikus Koalíció a programjában ígérte.

Ez pedig nem más, mint politikai szélhámosság.

AZ UNIÓBAN ISMÉT A KVÓTA ÉS AZ INTEGRÁCIÓ A TÉMA

Nincs rá okunk, hogy tartsunk a bevándorlóktól vagy a bevándorlástól!

– vont mérleget a baloldali Ylva Johansson uniós belügyi biztos, aki 24 óra leforgása alatt két migrációpárti beszédet is mondott a héten.

 

 

 

A brüsszeli Európai Migrációs Fórumon szerdán a svéd politikus a koronavírus-járványra hivatkozott, amikor a migráció felpörgetése mellett érvelt. Mint mondta, a helyreállítás csak a migránsok és migránsszervezetek bevonásával valósulhat meg, a járvánnyal sem sikerült volna megbirkózni nélkülük.

Világos beszéd! Akár az, amikor így folytatta:

a migránsok nélkülözhetetlenek a gazdaságunk és társadalmunk számára.

És persze a belügyi biztos szerint az unió ma már sokkal felkészültebb, mint a 2015-ös menekültválság idején volt.

Mindeközben ismét kísérletet tesz az európai parlament többsége arra, hogy megújítsa az uniós, egyébként is több sebből vérző menekültügyi és migrációs szabályozást. A cél kimondottan egy olyan jogszabály kidolgozása, amely képes KEZELNI a tömeges migráció jelentette kihívásokat. A javaslatról már az uniós parlament november 10-i és 11-i ülésen szó lesz.

Nem kell váteszi tehetség ahhoz, hogy előre megmondjuk, mit fog hirdetni a baloldal, de ahhoz sem, hogy megjósoljuk Donáth Anna, Cseh Katalin vagy éppen Dobrev Klára véleményét.

MÁRKI-ZAY A MIGRÁCIÓRÓL

Közhely ugyan, de igaz: az internet nem felejt. Egy önmagát jobboldalinak hazudó politikai kalandorral akarnak választókat elcsábítani, de a múlt árnyékát nem tudják a jelenből letagadni.

Márki-Zay Péter, amióta ismeri őt a közvélemény, folyamatosan arról értekezik, hogy a brüsszeli elvárásoknak eleget téve megnyitná a határokat az illegális bevándorlók előtt, a sikeres integráció céljából pedig a magyar állampolgárokkal megegyező jogokat adna a betelepülőknek. Ezt általában ugyanazzal indokolja, mint a valódi baloldal: demográfia, munkaerő stb.

Így:

Összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás egy adott térség gazdasági fejlődésére.

Nem, ezt tényleg nem Ylva Johansson mondta, de nem is a Migrációs Fórumon hangzott el, és még csak nem is a DK programjában olvasható.

Ezt Márki-Zay Péter mondta tollba Kálmán Olgának. Ahogy ezeket az álmokat is:

egy kanadai típusú szereteten és elfogadáson alapuló társadalomra lenne szükség Magyarországon is, hogy legkésőbb egy generáció múlva sokkal befogadóbb legyen a társadalom, és a vegyes házasságból született gyerekek is lelkes hazafiakká váljanak.

Fontos megjegyzés: a nyílt társadalom eszméjét ennél szebben Szabó Tímea sem hirdethette volna!

 

 

 

És ha már integráció… Így fogalmazott Márki-Zay Péter ezzel kapcsolatban:

Az Európai Unió sajnos az integrációban nem jár élen. (…) Tehát nyilván Európában is bár nagyon sok kudarc van az integrációban, de vannak sikertörténetek is. Én azt szeretném, hogy ha Magyarországon – ahol már most is nagyon sok külföldön született ember él – mi az integrációban lépnénk előre, és gondoskodnánk arról, hogy ezek az emberek ugyanúgy, mint a 100-150-200-300 évvel ezelőtt Magyarországra beköltözött svábok, szászok, ukránok, ruszinok, tótok vagyis szlovákok, románok, oláhok, szerbek, rácok, tehát ahogy ezeket az embereket tudtuk évtizedek, évszázadok alatt, generációk alatt integrálni, nekünk az a fontos, hogy egy befogadó, szeretetteljes társadalom legyünk, ahol ezek az emberek magyarrá válnak legkésőbb egy-két generáció múlva.

Világos szavak egy kevésbé világos világképű politikustól.

NŐ A MIGRÁCIÓS NYOMÁS A MAGYAR HATÁRON

Az idén 92 ezren akartak illegálisan bejutni Magyarországra. Ez három és félszeres növekedés az elmúlt év hasonló időszakához képest. A migránsok egyre agresszívebbek, sokan közülük szervezetten, csoportosan követik el a határsértést, megtámadják a határvédő berendezéseket, a rendőröket és katonákat.

Kövekkel, husángokkal, csapatosan ostromolják Magyarország határait a migránsok, és létrákkal próbálnak átjutni a kerítésen…

Szóval serényen csomagol Márki-Zay Péter és még serényebben próbál lyukat beszélni mindenki hasába. Akár egy kitűnő képességű porszívóügynök, akinek „csak” annyi dolga van, hogy önmaga lenyűgözze a leendő vásárlókat, így még azt is elkerülje, hogy le kelljen tagadnia a termék hátrányait.

Pedig ez a termék hibás, de reklamáció a pénztártól távozás után nem lehetséges.

 

 

 

(Nagy Ervin, filozófus, pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Nem stadion: jövőre háromezer-ötszáz milliárdot fordít a kormány a családokra

Háború a Jobbikban – Tényleg leválthatják Jakab Pétert