in ,

Trump megtartotta élete beszédét, a média tudomást sem vett róla – Itt visszanézhető

Íme a videó

Íme Trump rendkívüli beszéde:

 

https://www.facebook.com/watch/?v=376615900112093

 

 

 

Donald Trump élete legfontosabb felszólalásaként értékelte nemrégiben megtartott beszédét, de a fősodratú média teljesen mellőzte azt, a Twitter és a Facebook pedig az üzenet valóságtartalmát firtató címkékkel látta el. Azonban ez már szinte nem is meglepő, hiszen a Project Veritas nevű jobboldali aktivista csoport által közzétett felvételeket, amelyek szerint a CNN tudatosan kerülte, hogy beszámoljon a Joe Biden fiát, Hunter Bident érintő korrupciós botrányról, szintén elérte a cenzúra.

A közösségi hálózatokon publikált, mintegy negyvenhat perces monológjában az elnök elsősorban újfent a november 3-ai elnökválasztásokon történt csalásokról és szabálytalanságokról beszélt, és amellett érvelt: amennyiben igazuk van a csalásokkal kapcsolatban, Joe Biden nem lehet az Egyesült Államok elnöke – írja a Magyar Nemzet.

Elmondta azt is, hogy több százezer szavazatról beszél akkor, amikor a csalásra utal, az idei választáson ugyanis olyan rendszerszintű szabálysértések történtek, amilyeneket még soha senki nem látott. A koronavírus-járvány és az egészségügyi aggodalmak közepette megrendezett előszavazásra és a levélszavazásra utalva úgy fogalmazott: régen volt egy úgynevezett választási nap. Most vannak választási napjaink, heteink, hónapjaink, ebben a nevetséges időszakban pedig rengeteg rossz dolog történt. Hangsúlyozta: elnökként nincs annál nagyobb kötelezettsége, mint hogy megvédi az amerikai állampolgárok szavazáshoz való jogát. Hozzáfűzte: elhatározta, hogy megvédi az amerikai választási rendszert, amely állítása szerint most összehangolt támadás és ostrom alatt áll.

Trumpnak a Fehér Házban felvett beszédét egyébként egy nappal azután tették közzé, hogy William Barr amerikai igazságügyi miniszter az AP hírügynökségnek adott interjújában nyomatékosította: az igazságügyi tárca és az FBI nyomozásai során a mai napig nem találtak semmilyen bizonyítékot olyan mértékű választási csalásra, amelyek megváltoztathatták volna a választások végeredményét. Az igazságügyi miniszter elmondta azt is, hogy a szövetségi nyomozók kivizsgálták a panaszokat, de nem találtak bizonyítékot, amely alátámasztaná Trump állításait. Barr még novemberben utasítást adott a szövetségi nyomozó hatóságoknak, hogy járjanak utána a hiteles bejelentéseknek, ugyanakkor arra is figyelmeztette őket: kerüljék a képzelet szülte és túlzó állítások kivizsgálását.

 

 

A Twitter és a Facebook Trump mostani videóját is megcímkézte a megszokott szöveggel, miszerint a választási csalással kapcsolatos állítások vita tárgyát képezik, a fősodratú amerikai média pedig szinte alig számolt be az elnök szavairól. Úgy tűnik azonban, nemcsak a hivatalban lévő elnök állampolgároknak szánt üzenetét tartották fontosnak cenzúrázni. A Project Veritas nevű jobboldali aktivista csoport újonnan megjelent felvételeiről ugyanis az derült ki: a liberális CNN amerikai hírcsatorna vezetői szándékosan döntöttek amellett, hogy az amerikai elnökválasztás megelőző hetekben negligálják a Joe Biden fiát, Hunter Bident kompromittáló médiaértesüléseket.

Mint arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, a Facebook és a Twitter is letiltotta azoknak a New York Post által közzétett dokumentumoknak a közzétételét, amelyek Hunter Biden ukrajnai korrupciós ügyeivel kapcsolatban szolgálnak újabb bizonyítékokkal. A Project Veritas által közzétett felvételek szerint nem csupán a közösségi hálózatok, de a mainstream hírcsatornák se akarták nagy dobra verni az azóta megválasztott demokrata politikus családjának kínos ügyeit.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hol vannak ilyenkor a hatóságok? Kránitz Krisztián barátnője a kispesti önkormányzattól bérel lakást

Ezért kell hát az alapjövedelem Tordaiéknak! Megvan kiknek fogják adni a pénzt – Mutatjuk