in ,

Tovább bomlik a baloldal! Ezek megint egymást gyepálják – Nekiment Cseh Katalin az uniós népszavazás miatt Ujhelyi Istvánnak

A Momentum EP-képviselője szerint „teljesen fölösleges népszavazást kezdeményezni Magyarország EU-tagságáról”.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője vasárnapi levelében arról írt, hogy népszavazást kezdeményez Magyarország uniós tagságának megerősítéséről. A szocialista politikus a közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnököt is idézte, aki egy alkalommal arról beszélt hogy „számára az Unión kívül is van élet”.

„Tagok vagyunk és azok is akarunk maradni”

Erre a levélre reagált nemsokkal később Cseh Katalin, a Momentum politikusa közösségi oldalán. Cseh azt írta: „Teljesen fölösleges politikai hazardírozás népszavazást kezdeményezni Magyarország EU-tagságáról”.

„Tagok vagyunk és azok is akarunk maradni – még a Fidesz-szavazók többsége is”

– szögezte le Cseh.

Majd David Cameront és a britek példáját idézte fel. Rámutatott, hogy „el lehet veszteni egy megnyertnek tűnő népszavazást is, különösen válságban„. Cseh Katalin ezt követően kiemelte,

„Magyarország még a briteknél is sokkal többet veszítene a tagság feladásával: a jövőnket”.

A Momentum nem fogja támogatni ezt a népszavazást

Végül egyértelművé tette, hogy pártja nem fogja támogatni ezt a népszavazást. „Magyarország uniós tagságát pedig természetesen igen” – zárta bejegyzését az EP-képviselő.

A két ellenzéki képviselő közötti szóváltás ezután Cseh Katalin bejegyzése alatt folytatódott.

„Egy ilyen népszavazás megnyitná az utat az euroszkeptikus indulatok felkorbácsolása elő”

„Katka! Másképp látom” – kezdte Ujhelyi, majd azzal folytatta,

„Tartok tőle, inkább valamiféle belső ellenzéki szkander miatt nem szeretnétek támogatni.

Lesz idő átgondolni, hiszen jövő tavasz előtt nem valószínű egy kiírás, ha addig meg nem akadályozza a hatalom, aminek azért van esélye”. 

Majd felsorakoztatta érveit, melyek között helyet kapott, hogy „valós veszély hazánk uniós tagságának felmondása: a Fidesz megteremtette a törvényi lehetőségét annak, hogy a nép megkérdezése nélkül kiléptesse hazánkat az Unióból”. Vagy az, hogy „ez a kezdeményezés semmiben nem hasonlít a Brexit-szavazáshoz”

A Momentum képviselője mindehhez azt fűzte hozzá, hogy „szó sincs belső ellenzéki szkanderről. Egy ilyen népszavazás megnyitná az utat az euroszkeptikus indulatok felkorbácsolása előtt, és növelné, nem csökkentené annak az esélyét, hogy kisodródjunk az EU-ból.

A cél helyes, az eszköz hibás.”

– zárta hozzászólását Cseh Katalin.

A szóváltást itt tekintheti meg:

 

 

(mandiner.hu)

 

 

A szankciók működnek! Igen, fordítva: Németországban milliók nem tudják majd kifizetni a fűtési költségeket

Püff, újabb pofon a baloldalnak! Orosházán a Fidesz által támogatott jelölt lett a befutó – Eközben Fletó „készül”