in , ,

Terrortámadás! ZDF: Terrorcselekménynek minősítették a Limburgban történt teherautós ütközést – Videó

Terrorcselekmény történt hétfőn Németországban

Terrorcselekmény történt hétfőn Németországban – értesült a ZDF országos közszolgálati televízió. A Hessen tartományi Limburgban egy 30 éves szíriai férfi egy lopott teherautóval neki hajtott több autónak. A támadásban 9 ember sérült meg, köztük a teherautó sofőrje. A dpa hírügynökség szerint a tettes 2015-ben érkezett Németországba menekültként, 2016-ban pedig korlátozott menedékjogi státuszt kapott.

Rendőrök, mentők és tűzoltók lepték a Hessen tartományi Limburg belvárosát. A kisvárosban hétfő késő délután egy szíriai migráns egy lopott kamionnal belehajtott több autóba. Szemtanúk arról számoltak be, hogy az elkövető az ütközés előtt felgyorsította a járművet. A támadás után vérző sebekkel szállt ki a vezetőfülkéből. A férfi többször is azt kiabálta, hogy Allah! Az akcióban 9-en sérültek meg, köztük a szíriai elkövető is.


 

Az eddigi információnk szerint a tettes 17.20 körül hajtotta végre a támadást. Több ember megsérült és mint ahogy láthatják a hátam mögött számos járművet is összetört. A kamion sofőrjét őrizetbe vettük, folyik ellene a nyomozás – számolt be a helyi rendőrségi szóvivő

A szíriai elkövető hétfőn többször is próbált teherautót lopni, de nem járt sikerrel. Végül egy közlekedési lámpánál várakozó jármű sofőrjét rángatta ki a vezetőfülkéből, majd elhajtott. A dpa hírügynökség értesülései szerint a férfi 2015-ben érkezett menekültként Németországba. 2016-ban korlátozott menedékjogi státuszt kapott.

Németországot az elmúlt években számos merénylet rázta meg. A legsúlyosabb terrortámadás 2016-ban történt, amikor a berlini karácsonyi vásár forgatagába hajtott bele egy lopott kamionnal egy tunéziai terrorista. A véres akcióban 12 ember halt meg.

(hirtv.hu)

Na még egy hangfelvétel! – Újabb kőkemény hangfelvételek a kispesti szocialista botrányról – Videó

Hoppá! Bayer Zsolt tüntetésre hív október 19-én ! – Íme a részletek