in

Szembeszállt egy nő a METOO-val! – Catherine Deneuve: meg kell hagyni a férfiaknak az „ostromlás szabadságát” | Magyar Idők

na végre!

CATHERINE DENEUVE: MEG KELL HAGYNI A FÉRFIAKNAK AZ „OSTROMLÁS SZABADSÁGÁT”

 

Meg kell hagyni a férfiaknak az „ostromlás szabadságát” – áll abban a nyílt levélben, amelyet több ismert francia nővel egyetemben Catherine Deneuve is aláírt, hogy véleményt nyilvánítson a szexuális túlkapásokról szóló vitában.

 

A férfiak elleni „feljelentéskampány” csak az erkölcscsőszök és a vallási szélsőségesek kezére játszik – olvasható a Le Monde című lapban kedden megjelent levélben, amelyet száz nő, köztük Deneuve, az egyik legnagyobb francia filmcsillag írt alá.

Az aláírók kifogásolják azt a „puritanizmust”, amelyet a Harvey Weinstein amerikai filmmogul elleni vádak keltettek.

„A nemi erőszak bűntény, de a makacs vagy ügyetlen flörtölés nem az, és a nők körüli legyeskedés sem macsó agresszió”

– olvasható a levélben.

Miközben elismerik, hogy a Weinstein-ügy nyilvánosságra kerülésének megvolt a haszna, hiszen szükségszerű volt, hogy kiderüljön, bizonyos férfiak hogyan használják ki hatalmukat, az aláírók úgy vélik, a vádak „túl messzire mentek”.

„Megbüntetnek férfiakat, arra kényszerítik őket, hogy felmondjanak, holott egyetlen vétkük, hogy megérintettek egy térdet vagy megpróbáltak csókot lopni”

– áll a szövegben.

Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Sokak mellett Catherine Deneuve sem tartja bűnnek a a makacs vagy ügyetlen flörtölést

„A férfiakat meghurcolták azért, mert bizalmas témákról beszéltek egy üzleti ebéden vagy szexuális töltetű üzenetet küldtek egy olyan nőnek, aki nem viszonozta az érdeklődésüket”.

„Az, hogy a férfiakat vágóhídra küldik ahelyett, hogy a nőket segítenék abban, hogy önállóbban legyenek, a szexuális szabadság ellenségeit segíti”

– olvasható a levélben.

„Megvédjük a férfiak jogát a nők ostromlására, mert ez a szexuális szabadság elengedhetetlen része” – vallják a levél aláírói.

„Nőként nem találjuk helyünket ebben a feminizmusban, amely túlmutat a hatalom kihasználásának leleplezésén, és táplálja a férfiakkal és a szexualitással szembeni gyűlöletet ” – áll a levélben.
(magyaridok.hu)

A „nyomorgó” magyarok Húsvétra minden magyar szállodát befoglaltak: alig találni üres szállodát húsvétra

A csicska jött, és már ment is – Soros embere számonkérni jött Budapestre, majd lóhalálában távozott (PS-videó!)