in

A “nyomorgó” magyarok Húsvétra minden magyar szállodát befoglaltak: alig találni üres szállodát húsvétra

A gazdasági eredményeket szeretik elhallgatni az ellenzéki pártok és médiájuk, de a számok és a tények magukért beszélnek.

Magyarország leszakadóban: csak éppen már alig találni üres szállodát húsvétra

Három-négy hónappal az esedékes hosszú hétvége előtt lefoglalja szállását a belföldön utazók többsége. A turizmusban folyamatosan nő az előfoglalási időtáv, egyre kevesebben kockáztatnak, a legnépszerűbb négycsillagos wellnesshotelekben már most kevés a március 15-i négynapos munkaszünetre és a húsvéti időszakra a szabad szoba – írja szerdai számában a Világgazdaság.

Mindössze két év alatt öt nappal nőtt, 27,8-ről átlagosan 32,7 napra emelkedett az előfoglalások időtartama a hazai szálláspiacon. A nyári szezonra még ennél is korábban, a tervezett indulás előtt átlagosan már 42 nappal, a hosszú hétvégékre pedig 95-120, sőt tavaly a késői húsvétra már 128 nappal előbb lefoglalták szállásukat a biztos pihenést tervezők – tudta meg a lap Drávai-Mészáros Judittól, a szallas.hu marketingmenedzserétől.

A szallas.hu Világgazdaságnak kigyűjtött adatsorából kiderül, hogy

az idén 63,4 ezer forintot költ, harmadmagával érkezik és 2,8 napig időzik az átlagos belföldi vendég, többnyire valamelyik fürdővárosban.
(888.hu, Oláh Gellért)

A LIBE bizottság szerint Magyarország egy “fertőző kór”

Szembeszállt egy nő a METOO-val! – Catherine Deneuve: meg kell hagyni a férfiaknak az „ostromlás szabadságát” | Magyar Idők