in

A „nyomorgó” magyarok Húsvétra minden magyar szállodát befoglaltak: alig találni üres szállodát húsvétra

A gazdasági eredményeket szeretik elhallgatni az ellenzéki pártok és médiájuk, de a számok és a tények magukért beszélnek.

Magyarország leszakadóban: csak éppen már alig találni üres szállodát húsvétra

Három-négy hónappal az esedékes hosszú hétvége előtt lefoglalja szállását a belföldön utazók többsége. A turizmusban folyamatosan nő az előfoglalási időtáv, egyre kevesebben kockáztatnak, a legnépszerűbb négycsillagos wellnesshotelekben már most kevés a március 15-i négynapos munkaszünetre és a húsvéti időszakra a szabad szoba – írja szerdai számában a Világgazdaság.

Mindössze két év alatt öt nappal nőtt, 27,8-ről átlagosan 32,7 napra emelkedett az előfoglalások időtartama a hazai szálláspiacon. A nyári szezonra még ennél is korábban, a tervezett indulás előtt átlagosan már 42 nappal, a hosszú hétvégékre pedig 95-120, sőt tavaly a késői húsvétra már 128 nappal előbb lefoglalták szállásukat a biztos pihenést tervezők – tudta meg a lap Drávai-Mészáros Judittól, a szallas.hu marketingmenedzserétől.

A szallas.hu Világgazdaságnak kigyűjtött adatsorából kiderül, hogy

az idén 63,4 ezer forintot költ, harmadmagával érkezik és 2,8 napig időzik az átlagos belföldi vendég, többnyire valamelyik fürdővárosban.
(888.hu, Oláh Gellért)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

A LIBE bizottság szerint Magyarország egy „fertőző kór”

Szembeszállt egy nő a METOO-val! – Catherine Deneuve: meg kell hagyni a férfiaknak az „ostromlás szabadságát” | Magyar Idők