in ,

A csicska jött, és már ment is – Soros embere számonkérni jött Budapestre, majd lóhalálában távozott (PS-videó!)

szörnyű némber

Soros embere számonkérni jött Budapestre, majd lóhalálában távozott (PS-videó!)

Két fronton támadta meg kedden Magyarországot az EU. Miközben Orbán Viktort Brüsszelben próbálták megszorongatni, Judith Sargentini holland liberális EP-képviselő Budapestre jött, hogy hazai pályán vonja kérdőre a magyar kormányt. A PestiSrácok.hu megpróbálta a külügyminisztérium épülete előtt megkérdezni a képviselő asszonyt, hogy ha rajta múlna hazánk jövője, akkor milyen döntést hozna. Ahogy az lenni szokott, érdemi választ nem kaptunk, ellenben Magyar Levente, a külügyi tárca parlamenti államtitkára portálunknak adott villáminterjújában kifejtette: a magyar kormány nem alkuszik, mindenképp szeretné dűlőre vinni a vitát a jogállamisággal kapcsolatban. 

Miközben Brüsszelben ismét Magyarország a téma, Judith Sargentini hazánkba utazott, hogy hazai pályán vonja kérdőre a magyar kormányt, és sirassa el az itteni demokráciát, jogállamiságot. Ám a PestiSrácok.hu stábja résen volt, és megpróbálta faggatni a képviselőnőt az ország jövőjéről – sajnos sikertelenül. 

Magyar Levente parlamenti államtitkár viszont nyilatkozott portálunknak, és kifejtette: nehéz mit kezdeni a brüsszeli LIBE-bizottság munkájával, de a kormány törekszik arra, hogy a vitát dűlőre vigye. Hozzátette: Brüsszelben, percepciókkal és benyomásokkal akarják megállapítani, hogy hazánkban sérül a jogállamiság.

Nézzék meg videóinterjúnkat!

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu
A videót készítette: Dezse Balázs és Szerencsés D. Márton
(pestisracok.hu,)

Szembeszállt egy nő a METOO-val! – Catherine Deneuve: meg kell hagyni a férfiaknak az „ostromlás szabadságát” | Magyar Idők

Morawiecki kitart – Lengyelország nem engedett Brüsszelnek