in , ,

Szélsőbaloldali erőszakhullámra számíthatunk Sorostól Budapesten

Ebbű’ baj lesz

A szélsőbaloldali, anarchista csoportosulások és a Soros-hálózat válogatott katonái a 2017-ben rendezett hamburgi G20 csúcstalálkozó elleni tiltakozás mintájára akarják szombat este lángokba borítani fővárosunkat.

Tavaly júliusban a világ 19 legnagyobb fejlett és felzárkózó gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó G20 csoport csúcstalálkozója előtt és közben a különböző szélsőséges, radikális baloldali, antikapitalista és globalizációellenes csoportosulások erőszakos jellegű tüntetéseket rendeztek, mintegy 50 ezer fő részvételével az észak-német kikötővárosban, Hamburgban.

Forrás: MTI/AP/MATTHIAS SCHRADER

A demonstráció egyik szervezője a keletnémet állampárt jogutódja, a Die Linke (A baloldal) nevű posztkommunista párt volt. Vezetőjük Jan van Aken volt, aki képviselő a Bundestagban.

A tüntetésen természetesen külföldi aktivisták is részt vettek, tizenhárom országból érkeztek a különböző provokátorok.A hamburgi önkormányzat 20 ezer rendőrt vont össze a megmozdulás békés jellegének a megőrzése érdekében, de az agitátorok keltette erőszakhullámot nem sikerült megakadályozni.

Forrás: NURPHOTO/MARKUS HEINE/NURPHOTO/MARKUS HEINE

Az akkori tüntetés neve G20 – Welcome to Hell (G20 – Üdv a pokolban) volt.A szélsőbaloldali agitátorok a legelső megmozdulást 2017. július 6-án rendezték meg a belvárosban. Az első óra még békésen zajlott le, utána viszont a Block G20 nevű anarchista szervezet fekete ruhába öltözött, arcukat a német törvények ellenére eltakaró aktivistái tűzijátékot és üvegeket dobáltak a rendőrökre, majd felszedték a macskaköveket, és azzal támadtak rájuk.

Az anarchisták még a rendőrség szóvivőjét is megtámadták.

Miután véget értek az események a város más pontjain rontottak rá a hatóságok embereire, és gyújtogatni kezdtek.

Forrás: NurPhoto/Nicolas Liponne/NurPhoto/Nicolas Liponne

A következő nap blokád alá vették szinte egész Hamburgot, és törvénytelenül lezárták a város legfontosabb utcáit, útkereszteződéseit és hídjait. A tüntetők az útjelző táblákat is leszedték, majd betörték az üzletek kirakatait, és kirabolták azokat. Több személyautót és rendőrautót felgyújtottak.

A hatóságok könnygázzal és vízágyúval próbálták oszlatni a tömeget, a levegőben pedig helikopterek köröztek. Az anarchisták lézereket irányítottak a pilótákra, akik közül többen súlyos látási sérüléseket szenvedtek.A harmadik napon a nyílt erőszakon volt a hangsúly. A tüntetők ismét betörtek az üzletekbe, kirabolták azokat, majd gyújtogatni kezdtek a helyszínen.

Forrás: MTI/AP/DPA/KAY NIETFELD

Később felmentek az épületek tetejére, onnan pedig Molotov-koktélokkal és csúzlival felszerelkezve lőtték a rendőröket.Válaszul a hatóságok bevetették a terrorelhárító alakulatokat.

Gyújtogatás Hamburg belvárosában.Forrás: NurPhoto/David Speier/NurPhoto/David Speier

Az események után a hamburgi rendőrfőnök azt nyilatkozta, hogy sokkolta őt a romboló erőszakhullám.

Thomas de Maiziere, akkori német belügyminiszter szerint

a tiltakozók nem tüntetők voltak, hanem bűnözők.A csúcstalálkozó alatt történt zavargásokkal összefüggésben kiadtak 51 elfogatóparancsot, és őrizetbe vettek 186 embert, köztük 132 német, továbbá 8 francia, 7 olasz, 5 svájci, 4-4 török és orosz, 3 lengyel és 2-2 holland, spanyol és portugál állampolgárt.

Forrás: AFP/Odd Andersen

További 225 embert előállítottak, köztük 67 külföldit, akik 13 különböző országból érkeztek.

Az összecsapásokban 476 rendőr sebesült meg.Információink alapján a hamburgihoz hasonló erőszakos jellegű tüntetést akarnak szervezni szombat este Budapesten is  azok a bevándorláspárti szervezetek, amelyek nem fogadják el a szabad és demokratikus választások eredményét.

Forrás: AFP/CHRISTOF STACHE

A Soros-birodalom katonái és kitartottjai azért tekintik Hamburgot mintának, mert a város lakossága megegyezik Budapestével, mindkét településen nagyjából 1,8 millió fő él, így könnyen lehet a német kikötővárosban már egyszer sikeresen végrehajtott forgatókönyvet alkalmazni.

 

(forrás:www.origo.hu)

 

Elkésett lázadás – politikai hullák egy halott ügyért demonstrálnak

Jurák Kata – Az antifások golyóscsapágy csúzlival, Molotov-koktéllal készülnek káoszt teremteni