in ,

Szabályosan menekülnek a Momentumosok a DK-ba! Kétségbeesetten várják Donáth visszatérését a Momentumban

A PÁRT POLITIKUSAI SORRA IGAZOLNAK ÁT GYURCSÁNY FERENCÉKHEZ

Az ünnepek előtt pár nappal szokatlanul személyes hangvételű, intenzív Facebook-kampányba kezdett a jelenleg szülési szabadságon lévő Donáth Anna, miután alig egy hónap alatt öt momentumos politikus is átlépett a DK-ba. Információink szerint a Momentumban kéztördelve várják Donáth jövő nyáron esedékes visszatérését, ugyanakkor sokakat aggodalommal tölt el, hogy addigra visszavonhatatlanul Gyurcsányék martalékává válik, vagy egyszerűen csak eljelentéktelenedik a párt.

 

 

Legyünk közvetlen kapcsolatban! – címmel kezdett december 19-én, azaz pár nappal az ünnepek előtt intenzív Facebook-kampányba Donáth Anna. A Momentum jelenleg szülési szabadságon lévő politikusa, EP-képviselője meglehetősen szokatlan, személyes hangvételű hirdetésében azt kéri: csatlakozzanak a hírleveléhez, hogy e-mailben oszthassa meg gondolatait Magyarországról és az EU-ról. „Nem volt könnyű eljutnom hozzád, és tartok tőle, hogy ha most továbbmész, talán sosem találkozunk újra. Pedig fontos dolgokról szeretnék neked beszélni” – áll a hirdetésében.

Ismert: Donáth Anna októberben jelentette be, hogy gyermeket vár, ezért nem indul a Momentum elnöki székéért, és átmenetileg visszavonul az aktív politizálástól is.

De fontos tudnotok, mindannyiótoknak, akik válaszokra vártok, akik reménykedtek, és azoknak is, akik már a reményt is elveszítették: visszatérek a politikába, mert fontos feladatunk van

– tette hozzá.

A Momentum belső ügyeire rálátó forrásaink lapunknak egyértelműen azzal magyarázták Donáth enyhén szólva sem kampányidőszakban kezdett akcióját, hogy alig egy hónap alatt öt momentumos politikus távozott a pártból, hogy aztán átlépjen a DK-ba vagy csatlakozzon a Gyurcsány-párt helyi frakciójához.

Közéjük tartozik Déri Tibor újpesti polgármester, Bodrozsán Alexandra kecskeméti önkormányzati képviselő, Buzinkay György korábbi elnökségi tag, Juhász Béla sződligeti polgármester, illetve Székely Dániel Bács-Kiskun megyei önkormányzati képviselő. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az Országgyűlés még szeptemberben négy momentumos parlamenti képviselő, Fekete-Győr András, Orosz Anna, Hajnal Miklós és Tóth Endre mentelmi jogát is felfüggesztette, akiknek politikai pályafutása ezzel kétségessé vált. Történt mindez azóta, hogy a Momentumot a teljesen színtelen-szagtalan, dilettantizmusával saját magát és a pártját is többször kellemetlen helyzetbe hozó Gelencsér Ferenc vezeti.

 

 

Forrásaink elmondása szerint a Momentumban éppen ezért kéztördelve, már-már messianisztikus várakozással tekintenek Donáth jövő nyáron esedékes visszatérésére.

– Anna maradt az egyetlen karakteres, mondanivalóval, nem utolsósorban pedig viszonylag komoly nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező politikus a pártban, aki megállíthatja a lejtmenetet – fogalmazott egyikük. Forrásaink egybehangzó állítása szerint ugyanakkor

a pártban sokakat aggodalommal tölt el, hogy Donáth visszatéréséig visszavonhatatlanul Gyurcsányék martalékává válik, vagy egyszerűen csak eljelentéktelenedik a Momentum.

Mindezt igazolni látszik Gréczy Zsolt közelmúltban tett, fölényes hangvételű Facebook-bejegyzése. „A Demokratikus Koalíciót korábban az a »vád« érte, hogy csak az MSZP-ből képes igazolni, erősödni. Az utóbbi hetek és napok erre is rácáfoltak: a DK ma már minden ellenzéki párt tagjai számára vonzó alternatíva lehet. Azon pártok tagjainak is, amelyek valaha azért alakultak, hogy mi ne is létezzünk. Ma olyanok keresnek minket, jelentkeznek Gyurcsány Ferencnél, akik ezt pár éve elképzelni sem tudták önmagukról. Elfogadtuk a Donáth-doktrínát, miszerint egy nagy párt kell a Fideszen kívül. Ez a Demokratikus Koalíció lesz” – írta a Gyurcsány-párt országgyűlési képviselője.

 

(Bákonyi Ádám, magyarnemzet.hu)

 

  

 

 

[pj-news-ticker]

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Bohár Dani is kiakadt a buta Telexen: itt volt a független-objektívek nagy esélye. Amivel aztán nem éltek.

Akkor itt a vége! Úgy néz ki a Momentum beolvad a DK-ba – A folyamat elkezdődött, innen már nincs visszaút