in , ,

Stabil agyhalál Brüsszelből – Ujhelyi is konzultációt indít. Persze, neki lehet, csak a kormánynak nem.

Semmi egyedi ötletük nincs

Ujhelyi is konzultációt indít

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője közösségi online konzultációt indít az emberek véleményét firtatva az elmúlt évek magyar politikájáról.


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A politikus budapesti sajtótájékoztatóján elmondta:csütörtökön „döbbenten” figyelte, amint Orbán Viktor miniszterelnök állítólag több mint kétmillió visszaküldött konzultációs ívvel indult az EU-csúcsra. A képviselő úgy vélte, érdemes lenne neki is megkérdeznie a magyar társadalmat, hogy mi a véleménye az elmúlt évek magyar politikájáról.

Ujhelyi István közölte: a pénteken meghirdetett konzultációt az ország minden pontján propagálja. A konzultáció célja összegyűjteni a magyar emberek véleményét, hogy „mit ártott nekik a magyar kormány az elmúlt években” – fogalmazott.

Kitért rá: először indul egy uniós tagállammal szemben, annak kormánya működése miatt a jogállamisági vizsgálat. Ennek a vizsgálatnak az első meghallgatása volt a múlt héten Brüsszelben, és ott a magyar külügyminiszter „elhazudta a valóságot” – jelentette ki. Közölte: a tárcavezető azt mondta az EP-képviselőknek, hogy a magyar társadalom mindennel elégedett, és Magyarország a legjobb példája a sikeres kormányzásnak az unióban. A magyar sajtónak tartott tájékoztatón pedig azt mondta a külügyminiszter, hogy Magyarországot csak azért vizsgálják, mert „nem hajlandó belesimulni a Soros által diktált tervbe” – tette hozzá.

A politikus kiemelte: az általa összegyűjtött véleményeket eljuttatja annak az EP-képviselőnek, aki a magyar jogállamisággal kapcsolatos helyzetről megírja a jelentést.

Egy az EU-csúcsra vonatkozó kérdésre Ujhelyi István elmondta: Orbán Viktor „rendszeresen itthon eljátssza a harcos oroszlánt, odakint pedig egy gyáva nyuszivá válik”. A miniszterelnök „pontosan tudja, hogy kár lenne akár megemlítenie is a nem létező Soros-tervet” – vélekedett.

(MTI)

HOPPÁ! – Esküt tett az egymilliomodik honosított állampolgár

Márpedig a határon túli magyarok szavazni akarnak – 1. rész – a DK hazaárulását nem fogják megköszönni