in ,

Sivalkodik a Spiegel – Brüsszel retteg Magyarországtól és az „új keleti blokktól”

Populistáznak a libsik

Brüsszel retteg Magyarországtól és az „új keleti blokktól”

A Spiegel Online német hírportál a csehországi és ausztriai választásokkal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal, illetve az egész közép-európai térséggel, és annak a félelmének adott hangot, hogy az EU-t megosztó kérdésekben Ausztria is csatlakozhat az unió keleti tagállamaihoz.

A Populisták a visegrádi országokban – Brüsszel félelme az új keleti blokktól” című írásában Markus Becker a Spiegelben arról ír, hogy Andrej Babis csehországi választási győzelme miatt azért aggódnak Brüsszelben, mert egy „jobboldali populista tömb keleten elmélyítheti az Európai Unió megosztottságát, esetleg Ausztria támogatásával”.

Robert Fico szlovák miniszterelnök szavait idézve hozzátette, hogy Szlovákia „Európa-párti sziget a régióban, az ország a visegrádi csoport legkisebb tagja, és az utolsó, amelyet nem jobboldali populisták vezetnek”.

Kiemelte, hogy Sebastian Kurz ausztriai választási győzelmével a visegrádi négyeket Ausztria is erősítheti, és mindez rosszkor jön az EU számára, mert az Európai Bizottság a holland és francia jobboldali populisták választási veresége révén esélyt lát a mélyreható reformok elindítására, de „egyáltalán nem illene bele ebbe a képbe egy kelet-európai fundamentális ellenzékiség, például a migránsok igazságos elosztása” ügyekor.

Azonban „Kaczynski, Orbán és Babis gyakran már egymás között is csak két dologban tud megegyezni: nem akarnak migránsokat, de akarják az EU pénzét” – tette hozzá a Spiegel Online szerzője, felidézve, hogy a visegrádi csoport három tagja a negyedik tag, Lengyelország tiltakozása ellenére támogatta Donald Tusk megerősítését az Európai Tanács elnöki tisztségében.

Ez természetesen vágyálom a szerző részéről, hiszen Orbán Viktor rendszeresen kiáll Lengyelország mellett, akár olyan vitás kérdésekben is, mint a lengyel igazságügyi reform.
(Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Na végre!! – Soros György kitartottjait vizsgálják a titkosszolgálatok – hangzott el a Kormányinfón

Fontos dolgokat mondott – Fónagy János szerint az uniós képviselők felét Soros pénzeli