in ,

Rétvári nagy igazsága: Gyurcsányék hátba szúrják a pedagógusokat

Jeges villámcsapásként hatottak Gyurcsány Ferenc mondatai

Jeges villámcsapásként hatottak Gyurcsány Ferenc mondatai

– fogalmazott egy pénteki sajtótájékoztatón Rétvári Bence arra reagálva, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a Spirit FM adásában elismerte: pártja brüsszeli képviselői gyakorlatilag mindent megtesznek azért, hogy hazánk ne jusson hozzá a Magyarországnak jogosan járó uniós forrásokhoz. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint ebből a nyilatkozatból egyértelművé vált:

a baloldal célja az, hogy egyetlenegy fillér uniós forrás se érkezzen meg.

Hozzátette, Dobrev Klára DK-s EP-képviselő azt mondta, hogy az antidemokratikus országokat zárják ki az EU-s forrásokból, Donáth Anna momentumos képviselő pedig az LMBTQ-jogokhoz kötné a források folyósítását.

Rétvári Bence kiemelte: a baloldal folyamatosan hergeli a pedagógusokat.

Kétszínű a magatartásuk, hiszen hazánkban magasabb béreket követelnek nekik, Brüsszelben viszont azért dolgoznak, hogy az ehhez szükséges uniós források ne érkezzenek meg. A pedagógusokat és a szakszervezeteket előreküldik, majd utána hátba szúrják őket. Ezzel a magyarok jövőjét veszik el, Gyurcsány Ferenc pedig még büszke is rá

– húzta alá. Beszélt arról is, hogy a baloldal csak politikai céljaihoz igyekszik felhasználni a szakszervezeteket. Ezzel kapcsolatban példaként említette, hogy kampánya részeként Dobrev Klára is találkozott a szakszervezetek képviselőivel. De vajon beszámolt-e a képviselőknek, hogy Brüsszelben ők akadályozzák a béremelést? – tette fel a kérdést az államtitkár, aki szerint az lenne a tisztességes, ha a szakszervezetek magyarázatot követelnének a baloldaltól.

Mindezek ellenére azonban – hangsúlyozta – a kormány visszamenőlegesen is szeretné megadni a pedagógusoknak járó béremelést, még akkor is, ha az EU-s pénzek mondjuk csak a tizedik hónapban érkeznek meg.

Mint ismert, tavaly júliusban hozták nyilvánosságra a pedagógus-béremelések ütemezését, amivel az elmúlt harminc év legnagyobb bérrendezése valósulna meg:

75 százalékkal emelkedne a pedagógusok fizetése.

Ez a béremelés az Európai Unió legnagyobb konstrukciója, amelyre csaknem 800 milliárd forintot fordítanánk.

Antifa, az import erőszak

A Magyar Nemzet kérdésére, miszerint ismét külföldi antifák támadhattak Budapesten, az államtitkár úgy reagált: mindenkit megdöbbentett Magyarországon, hogy ilyen erőszak történik, Tordai Bence és Jámbor András pedig együtt fényképezkedett velük.

Maszkokban, viperákkal, paprikaspray-vel fújtak le embereket. Ennek megalapozója a Szikra mozgalom, amelynek eredményeként csoportosan felfegyverkezve, arcukat eltakarva embereket vernek – ez elfogadhatatlan. Itt import erőszakról van szó

– hangsúlyozta az államtitkár, aki szerint a baloldal igyekszik relativizálni ezeket az eseményeket és menteni az elkövetőket. Rétvári Bence ugyanakkor kijelentette: Magyarországon semmilyen ideológiai alapú erőszak nem elfogadható, sem a Magyar Gárda, sem az Antifa fellépése. Mindegy, hogy ki milyen ideológiát tesz az erőszak mögé, a magyar emberek biztonsága az első – szögezte le.

 

 

(Molnár János, magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Pattog a bolha – Kínát figyelmezteti a német külügyminiszter Kínában

Örül a kutyus, a Gazdi parancsot küldött – Itt a bizonyíték, hogy Szabó Tímea nem magyar érdekeket szolgál: „Orbán pontosan tudta: a tegnap bejelentett szankciósorozat csak az első lépés volt”