in , ,

Rendkívüli sajtótájékoztató! Bakondi: a migránsok között koronavírussal fertőzött is lehet! Videó

A Hír Televízió élőben közvetítette a koronavírus fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóját

A Hír Televízió élőben közvetítette a koronavírus fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóját. Bakondi György altábornagy, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója és Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője adtak tájékoztatást a legfrissebb fejleményekkel kapcsolatban.

„Van egy bizonyos összefüggés, amit a koronavírus és az illegális migráció következtében tapasztalunk.”

– jegyezte meg Bakondi György a sajtótájékoztató kezdetén, ezzel egyben jelenlétét is indokolva.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója először ismertette a közelmúlt statisztikai adatait, majd a korábbiakkal részben össze is hasonlította. A migránsok különféle határszakaszokon való előfordulását, számosságát is említette.

Kiemelte, hogy a görög határon feltartóztatják az oda érkező nagy létszámú migránsokat, ami szerencsére eltér a 2015-ös intézkedésektől.

Felhívta a figyelmet továbbá az Észak-Macedóniában megjelent migránsokra is.

Hangsúlyozta emellett határaink megvédésének, belső biztonságunk megvédésének jelentőségét is. A migránsok felé a kormány által közvetített üzenet is egyértelmű:

„Bármit is mondanak a szervezők, erre nem vezet út! Nem érdemes erre kísérletezni!”

– mondta Bakondi György.

A különféle adatok alapján jól látható, hogy az elmúlt időszakban a határhoz érkező migránsok többsége nem szír, hanem afgán, pakisztáni vagy iráni származású. A koronavírussal való összefüggésében ez fontos, ugyanis Irán a koronavírusos megbetegedések egyik gócpontja, ennél fogva az Iránból vagy Iránon keresztül érkező migránsok – az afgán, a pakisztáni és az iráni migránsok például ilyenek – esetében fennáll a veszélye, hogy megfertőződhettek. Ezért határozatlan ideig felfüggesztik a tranzitzónába érkezők befogadását, a már ott tartózkodók védelmének érdekében.

„Magyarországon továbbra sincs olyan beteg, akinél igazolható lenne az új koronavírus által okozott  megbetegedés.”

– mondta Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője.

A világon megbetegedett személyekkel kapcsolatos számadatokat is közölt Lakatos Tibor.

Hangsúlyozta továbbá, hogy eddig a betegség következtében elhunytak száma alig haladja meg a 3%-ot.

A koronavírussal kapcsolatos információszerzésre alkalmas felületek továbbra is működnek. Képzett és jól tájékozott szakemberektől lehet érdeklődni.

 

(hirtv.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Ostromállapot a görög-török határon! – Videó

Bréking! Lelőttek egy szír migránst a görög-török határon – Videó