in , ,

Gulyás Gergely: a migránsokkal kapcsolatos uniós tervezet a kerítés lebontásával egyenértékű

Hol van a pénz?

Hol van a pénz?

Gulyás Gergely elmondta: Brüsszel emellett további 98 milliárd eurós befizetést kér a tagállamoktól, ami a teljes éves magyar állami költségvetést teszi ki. Ezt a befizetést sem támogatja Magyarország, és éppen ezért most az a kérdés, hogy a korábbi támogatásokat mire költötte Ukrajna, és az unió. Hol van a pénz? – tette fel a kérdést a miniszter. Közölte azt is: a Brüsszel által elvárásként megfogalmazott rezsicsökkentés eltörlését sem támogatja Magyarország. – Szó sem lehet a rezsicsökkentés eltörléséről és a családtámogatások megszüntetéséről – jelentette ki Gulyás Gergely.

Az uniós szabályozás ráerőlteti Magyarországra a migránsokat

A kormány tegnapi ülésén a kormányfő tájékoztatást adott a múlt heti EU-csúcsról, ahol a migráció volt a központi téma –  kezdete a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint az a döntés, amely a miniszterek tanácsában a migráció kapcsán megszületett, ellentétes azzal a korábbi ígérettel és megállapodással, hogy egyhangú döntések fognak születni a témában. Magyarország ezért nem járult hozzá a döntés meghozatalához – közölte a tárcavezető. Mint mondta, ez a törvénytervezet arról szól, hogy menekültkérelmeket kellene hazánknak elbírálni és befogadótáborokat kellene létrehozni a migránsok számára, amelyek az uniós szabályok szerint nem lehetnek zártak. –  Ez az ötlet a kerítés lebontásával egyenértékű. A szabályozás ráerőlteti Európára és Magyarországra a migránsokat, éppen ezért úgy gondoljuk, hogy az uniós országok kormányainak mindent meg tenni, hogy ez az őrült szabályozást ne fogadják el –  húzta alá.

Újabb bejelentéseket tesz a kormány

Tíz órától Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, ahol tájékoztatást adnak a kormányzat legfrissebb döntéseiről. A Kormányinfó a megszokottak szerint követhető lesz az M1 műsorán és a kormány Facebook-oldalán. A Hír TV ezúttal is közvetíti az eseményt.

A Kormányinfót megelőző kormányülésre tegnap került sor, amelyről Orbán Viktor miniszterelnök előzetesen annyit tett közzé a Facebook-oldalán: „Háborús időkben védelmi költségvetést dolgoztunk ki, amellyel megvédjük a családokat, a munkahelyeket és a nyugdíjasokat!”

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Magyar Nemzet: Karácsony emberei kilencedik hónapja nem engedélyezik négy sebességmérő telepítését a rendőrségnek

A jobboldali sajtó a Nagy Ervin vitát megnyerte, a Balaton-vitát is meg fogjuk nyerni – A dollármédia veszíteni fog