in ,

Propagandamédia: Karácsony emberével egyeztetett a Telex főszerkesztője egy budapesti borbárban

Dull Szabolcs és Dorosz Dávid május 8-án, szombaton találkoztak egy, a Király utcában található bárban.

Dull Szabolcs és Dorosz Dávid május 8-án, szombaton találkoztak egy, a Király utcában található bárban. Az esti találkozó rendkívül jó hangulatban telt, érezhetően a felek régóta ismerik egymást. Az összejövetel pont egy héttel azelőtt volt, hogy Karácsony Gergely bejelentette indulását a baloldali előválasztáson.

Egy kedves ismerősöm hívta fel a figyelmemet, hogy együtt látta Dull Szabolcsot és Dorosz Dávidot egy budapesti szórakozóhelyen. A szemtanú arról tájékoztatott, hogy a Telex főszerkesztője és a Párbeszéd kampányfőnöke hosszasan egyeztetett. A találkozóról megkérdeztem az érintetteket. Dorosz Dávid sajtós munkatársa annyit árult el, hogy ő nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy Dorosz találkozott Dullal. A Telex főszerkesztője e-mailben erősítette meg a találkozó tényét, de szerinte ez nem veszélyezteti munkája független/objektivitását:

“Politikai újságíróként számos kormánypárti és ellenzéki politikust ismerek, és ha találkozunk, beszélgetünk is. Aki ebből azt a következtetést vonja le, hogy ez hatással van egy újság függetlenségére, az rosszindulatú, és/vagy nem érti az újságírás lényegét.”

Tehát Dull Szabolcs szerint csak rosszindulatúság azt feltételezni, hogy a független/objektív Telex bármilyen kapcsolatban állna Karácsony Gergely csapatával.

 

Dull volt egyébként az Index korábbi főszerkesztője, aki kirobbantotta tavaly nyáron az Index-balhét. Akkoriban több újság is arról írt, hogy a botrány közben folyamatosan egyeztetett baloldali politikusokkal. Dull ekkor is arra hivatkozott, hogy politikai újságíróként szokott politikusokkal egyeztetni. Úgy fest, hogy ez bevett kommunikációs formula a Telex főszerkesztőjénél.

Dorosz Dávid korábban Karácsony Gergely helyettese volt, de úgy döntött a Párbeszéd, hogy inkább a kampányban kell segítenie a baloldalt, ezért lemondott a pozícióról. Pont a Dullal történt találkozó után jelentette be az MSZP és a Párbeszéd, hogy Pest megye 5. számú választókerületében őt indítják parlamenti képviselőjelöltnek. A döntésről természetesen beszámolt a Telex is.

(Bohár Dániel, pestisracok.hu)

Oszd meg a barátaiddal is!

Üzenet a jobboldali médiának! Ellenzéki téma esetén is kormánypárti képviselők fotóit használjuk!

Aggódunk a telex.hu függetlenségéért – Nyilatkozzon a Telex.hu főszerkesztője, hogy miről tárgyalt Karácsony Gergely volt helyettesével, Dorosz Dáviddal