in ,

Pilhál is nekiment Ferinének: hamis grafikonokkal kampányol és hatalmasat csúsztat az átlagkeresetekről Dobrev Klára

Kicsit sántít

Hamis grafikonokkal kampányol és hatalmasat csúsztat az átlagkeresetekről Dobrev Klára – írja a Mandineren Szalai Piroska. A munkaerőpiaci szakértő a DK árnyék-miniszterelnökének egyik minapi előadása kapcsán jutott erre a megállapításra.

Azt írja, Dobrev tucatnyi grafikont mutogatott híveinek, miközben azt fejtegette, minden reménytelenül pocsék Magyarországon, csak süllyedtünk 2010 óta, és hogy a számokkal nem lehet vitázni. Ez így van, helyesel a szakértő, a számokkal nem lehet vitázni, viszont nem ártana a valós adatokat is megmutatni a választópolgároknak, meg azt is, honnan származnak. Ugyanis az unió hivatalos statisztikai szervezetének, az Eurostatnak az adatbázisában nem szerepelnek ezek az „adatok” és „grafikonok”. (Klárika azt állítja, hogy a magyar átlagfizetés a második legalacsonyabb Európában. Ezzel szemben – az Eurostat szerint – a magyar bruttó átlagkereset vásárlóértéke nagyobb, mint nyolc másik tagállamé. Ráadásul tavaly a keresetek növekedésdinamikája nálunk volt a legnagyobb. Vagyis nem leszakadnak a magyar jövedelmek a többi tagállaméitól – épp ellenkezőleg.)

Bauer Tamás DK-exalelnök is beszól az árnyékasszonynak (Hűha! – P. Gy.): „Orbán Viktor az árakat emeli, Dobrev Klára a béredet fogja emelni – olvassuk az új plakáton az utcán. Ez a plakát nem mond igazat. Mindenkinek béremelést ígér, ami hazugság, mert azt az állam csak a közszférában tudja végrehajtani (…)”

 

 

Néhány komment: „Volt szerencsém végighallgatni Árnyék Klára előadását. Hozzá képest a csodarabbi csak ipari tanuló lehetne.” „ Mint az ura: hazudik reggel, éjjel meg este.” Stb.

Jó a műsor.

 

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Nem stadion – Jó hírrel indult a hétvége a családoknak – Megjelent az a kormányrendelet, amely több könnyítést is bevezet a csok és a falusi csok lakástámogatásoknál

Szijjártó az asztalra csapott – Szijjártó Péter: el kell kerülni, hogy Kína-ellenes blokká váljon az Európai Unió