in ,

Pilhál Dobrevről: átéléssel visít

Már megint leleplezte az Orbán-kormány alantas, nép- és nyugdíjasnyúzó politikáját Dobrev Klára miniszterelnök-jelölt, revizor. Fehérek közt egy becsípődött európai.

Nem könnyű követni Gyurcsány Ferenc feleségét. (Már csak azért sem, mert – amint a DK-kampányközpont nemrég közölte – az elmúlt időszakban megtett 4320 kilométert, felkeresett harminckilenc települést, beszélgetett hetvenegy emberrel és meghallgatott több száz problémát, hogy bemutassa nekünk a kevesek Magyarországát.

Az ember alig ér a nyomába.) Klára asszony ezúttal egy rögtönzött nyugdíjaskörképet tárt megcélzott közönsége elé. Megtudhattuk, hogy kettészakadt az ország; miközben a Fidesz-arisztokrácia fényűző életet él, a magyar nyugdíjasok százezrei nyelik az éhkoppot. „Ez jut ma a sokaknak az orbáni kevesek Magyarországán, mert ahol a keveseknek sok jut, ott a sokaknál kevés marad” – szavalta vádlón a kormányfőaspiráns. (Aki egyébként nemrég megígérte, trónra kerülése után nyomban 150 ezer forint egyszeri fájdalomdíjat ad majd minden egyes nyugdíjasnak, és természetesen ingyen lesz a víz, gáz, áram stb.) A szamaritánus asszony most közölte, miniszterelnökként egyik első dolga lesz visszaadni az idős emberek méltóságát.

„Ne várjon a beiktatásáig, Klárika – javasolja egy kommentelő –, már most kezdje el szétosztogatni, amije van. Kezdheti, mondjuk, a lopott Apró-villával. Aztán jöhet a tizenharmadik havi nyugdíj. Tudja, amit épp most épít vissza az Orbán-kormány…”

Magam csupán Dobrev Klára ábrázatán, gesztusain álmélkodom. Hogyan tudja cérnahangján ekkora átéléssel visítozni a sok láriferis demagógiát?

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bayer Zsolt: beszéljünk az angolnyelv-tudásról!

Üzent a Szemkilövető: lesz még Magyar Köztársaság – De az van, Feri! – Videó