in ,

Orbán Viktor végre az utcára hívja a magyarokat – március 15-én a Nemzeti Múzeumnál mond beszédet

A hírről a kormány internetes oldala számolt be

Az 1848/49 évi forradalom és szabadságharc emléknapján a központi programok 9 órakor kezdődnek a Parlament előtt, ahol felvonják Magyarország nemzeti lobogóját. A Kossuth térről „Huszármenet” indul a Múzeumkertbe az Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Erzsébet tér-Károly körút-Múzeum körút útvonalon.

 

 

A Nemzeti Múzeum kertjében 10.30-kor kezdődik az ünnepség,

amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

Az ünnep napján a Múzeumkertben és a budai Várban egész napos programokkal várják az érdeklődőket. A Múzeumkertben egyebek mellett tánctanítás, lósimogatásra és pónilovaglás lesz lehetőség , de lesznek kézműves-foglalkozások, illetve népzenei koncertek is. A vásári forgatagban számos magyar terméket lehet majd megkóstolni. A Nemzeti Múzeum kiállításait óránkénti tárlatvezetéssel lehet megtekinteni.

Orbán Viktor tavaly március 15-én a Kossuth téren.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A budai Várban is lesz népzene és néptánctanítás, valamint a Budavári Vásári Forgatagban is lesznek „hazai finomságok”. Az Újra van Budán kutyavásár elnevezésű program keretei között magyar kutyafajták örökbefogadására lesz lehetőség.

Idén is lesz Forradalmi forgatag a hadtörténeti múzeumban, illetőleg Kalandos időutazás az Országos Levéltárban. A Vármúzeumban történelmi sétát és tárlatvezetést tartanak, a Várkert Bazárban pedig koncertekkel és gyerekprogramokkal várják az ünneplőket.

Szombaton az Országházban bárki megtekintheti a Szent Koronát. Aznap 10 órától 15 óráig A magyar zászló és címer napja alkalmából 1848 méter hosszú nemzeti zászlót húznak ki az Andrássy úton, az Oktogon és a Hősök tere között.

A nemzeti ünnep központi programjai megtalálhatók a marcius15.kormany.hu oldalon.
(Horváth Tamás, 888.hu)

Hoppá! – Tarolt a jobboldal, leszerepelt a baloldal az észt választásokon

Botrány – Egy tolószékes sárgamellényest fújtak le könnygázzal Macron rendőrei