in , ,

Orbán Viktor Mark Ruttéról: „Ugyan fokost bevinni nem lehet, de mindenki pontosan megkapta, ami jár neki”

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt.

„Ugyan fokost bevinni nem lehet, de mindenki pontosan megkapta, ami jár neki” – jegyezte meg némi humorral a kormányfő az EU-csúcs kapcsán.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt.

Az EU-csúcs kapcsán a miniszterelnök elmondta, hogy kétség kívül erős estéje volt. Beszámolt arról, hogy durva támadások is érték Magyarországot, de mindenkit megnyugtatott, hogy senkinek sem maradt adósa a találkozón. „Ugyan fokost bevinni nem lehet, de mindenki pontosan megkapta, ami jár neki” – jegyezte meg némi humorral.

A kormányfő szerint létezik egy „übermensch tempó”, egy gyarmattartó mentalitás, aminek szerinte a holland miniszterelnök a mintapéldánya. „Nem gondolják át, mit lehet, és mit nem lehet mondani egy másik ország népéről, törvényeiről. Úgy viselkednek, mint a gyarmattartók” – fogalmazott.

Kifejtette, hogy az egész mögött a morális felhatalmazás érzése áll, szerinte a holland miniszterelnök „személyesen meg van győződve arról, hogy ő erkölcsileg magasabb szinten áll, mint mi, magyarok”. Ezért hiszi azt, hogy joga van megmondani, miként éljünk, gondolkodjunk, hogyan neveljük a gyerekeinket – mondta.

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem kedvelik a melósok Jakabot: Jakab Péterékre majdnem rátolattak egy munkagéppel – Videó

Milyen elvándorlás? Háromezer dolgozó tért vissza az állami egészségügybe